FLASH EDITORIAL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regina Margot Grupul editorial Corint, atat de activ in ultima vreme, readuce in atentia publicului un autor de succes, pe Alexandre Dumas. Romanul "Regina Margot" (traducere si note de

Regina Margot
Grupul editorial Corint, atat de activ in ultima vreme, readuce in atentia publicului un autor de succes, pe Alexandre Dumas. Romanul "Regina Margot" (traducere si note de Lydia-Constanta Ciuca, prefata de Ileana Mihaila, Ed. Leda, Bucuresti) este unul din rezultatele colaborarii dintre autor si Auguste Maquet, un confrate mai putin talentat, dar mai bine documentat, de aici bogatia de informatii si de personaje. Si daca cititorul actual nu se simte familiarizat cu istoria Frantei secolului al XVI-lea, virtutile dramatice ale romanului ii vor inlesni lectura. Iubirea dintre Marguerite de Valois si contele de la Mole, parodiata apoi de Stendhal in "Rosu si negru", constituie filonul epic pe care se grefeaza o serie de alte povesti captivante si sentimente atat de umane, incat dificultatile stiintifice dispar.

Ben Hur
Erou in Razboiul de secesiune, Lewis Wallace si-a dublat cariera politica printr-un foarte interesant parcurs literar. Cartea sa, "Ben Hur" (Ed. Leda, Bucuresti), a aparut atunci cand romanul istoric parea a-si fi epuizat resursele, in 1880. Naratiunea urmareste convertirea la crestinism a protagonistului Iudah Ben Hur, martor la rastignirea lui Iisus. Drumurile lungi exterioare sunt dublate de un drum interior de-a lungul caruia eroul trebuie sa inteleaga rolul sau in slujirea Mantuitorului. Henryk Sienkewicz marturisea influenta romanului "Ben Hur" in scrierea celebrului "Quo vadis".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite