Expoziţie cu sunet la muzeul de La Şosea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Sala „Oaspeţi" a Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti vă aşteaptă, în perioada 17 septembrie 2011 - 5 februarie 2012, „Pe aripile timpului - sound exhibition"

Realizată în parteneriat cu Muzeul de Etnografie din Geneva şi cu Ambasada Confederaţiei Elveţiene în România şi inclusă în programul Festivalului Internaţional „George Enescu" şi al Zilelor Europene ale Patrimoniului din acest an, expoziţia marchează o sută de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Elveţia.

„Pe aripile timpului - sound exhibition" este o incursiune în universul muzicii, în care vizitatorii sunt invitaţi să reflecteze la fenomene mai vechi şi mai noi - muzica ţărănească din alte epoci, manelele, şlagărele de azi etc. Organizatorii au pregătit un remix audiovizual care se anunţă spectaculos.

Pe aripile timpului reprezintă transpunerea expoziţiei „L'air du temps" de la Muzeul de Etnografie din Geneva (MEG) dn 2009, prin care s-au comemorat 50 de ani de la moartea savantului român Constantin Brăiloiu.

Expoziţia a fost preluată de Muzeul Ţăranului Român ca omagiu adus unui mare etnomuzicolog european. Personalitatea sa şi muzica populară din România reprezintă firul conducător al expoziţiei, o ocazie de a medita, anunţă organizatorii, la „universalitatea muzicii ca fapt uman".

Vineri, 16 septembrie, la ora 16.30, Librăria Cărtureşti MŢR va găzdui conferinţa „La musique tsigane ou le fruit défendu. Rencontre avec les lăutari de Clejani"/ „Muzica ţigănească sau fruptul ocrotit. Întâlnire cu lăutarii din Clejani", susţinută de etnomuzicologul Laurent Aubert, prezent în România pentru deschiderea expoziţiei „Pe aripile timpului".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite