Expoziţie despre războiul şi masacrele din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 „Generation Djihad“ cuprinde 60 de desene realizate de Sorin Tara, unul dintre cei mai controversaţi artişti români. „Generation Djihad“ vorbeşte despre terorism, război, conspiraţie, agresiune. Sorin Tara critică în lucrările sale, în care predomină culoarea sângelui, conflictele armate.

Sorin Tara, cunoscut pentru expoziţiile sale care au stârnit de fiecare dată scandal, „Black Rumania”, „Apocalyptic for Everybody”, „Finis Mundi” sau „Into the Night of Loneliness”, expune până pe 17 aprilie la Anaid Art Gallery 60
de desene virulente la adresa conflictelor armate din lume.

„La prima citire, poate să pară agresivă, însă tema acestei expoziţii nu este deloc violenţa, ci merge pe ideea de a deveni pacifişti. «Generation Djihad» este despre o generaţie de guerrilla. Este despre război, bombe, minciuni, atacuri, jafuri, sânge, atentate, terorism.

«Generation Djihad» este despre o lume murdară, pângărită, obligată să trăiască în ură şi laşitate. Este despre o generaţie revoltată. O generaţie care nu se regăseşte şi nu ştie la cine şi la ce să se raporteze”, a explicat pentru Adevărul Diana Dochia, curatoarea Anaid Gallery.

Agresivitatea de la televizor

În ceea ce priveşte posibilele reacţii negative la expoziţia lui Tara, Diana Dochia a precizat că «Generation Djihad» trebuie privită ca un act artistic, care consemnează crimele lumii, relaţia dintre victimă şi agresor.

Sorin Tara a pornit în realizarea lucrărilor sale de la subiecte care apar în mass-media, declarându-se „profund marcat” de ceea ce citeşte în ziare şi de ceea ce vede la televizor.

Artă pe un capăt de pânză


„Expoziţia nu doreşte să impună o ideologie, nu susţine o instanţă morală, nu dă verdicte şi nu constituie o dezbatere politică. «Generation Djihad» este despre Tara. Despre cum percepe şi simte artistul Tara lumea în care trăieşte, atrocităţile care au loc în diferite părţi ale globului.

Poate e subiectiv, poate e crud, poate e maliţios, însă Tara nu este niciodată indiferent. Este adesea incomod prin ceea ce spune şi face, dar nepăsător niciodată”, a continuat curatoarea Anaid Gallery.

image

Sorin Tara creează tot timpul dezbateri în jurul lucrărilor sale



Tara face artă din orice şi pe orice, utilizează fiecare material găsit, orice carton refolosit, pictează pe orice capăt de pânză şi foloseşte orice ramă de tablou veche.

„Tara este preocupat de ce se întâmplă în lume, de ceea ce se întâmplă în România şi cu România, de ceea ce se întâmplă în Europa şi cu Europa”, a completat Diana Dochia. Sorin Tara s-a născut la 17 ianuarie 1975, în Satul Nou, comuna Roşia, judeţul Sibiu.

Este absolvent al Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca, secţia grafică. Şi-a obţinut masterul în pictură, cu proiectul „Despre ideea de rău la români cu exemple”. A fost prezent în expoziţii personale şi de grup în România, Austria, Germania.

„Generation Djihad”,la Anaid Gallery

„Generation Djihad” a artistului Sorin Tara poate fi văzută între 19 martie-17 aprilie, la Anaid Art Gallery (Strada Slobozia 34, Bucureşti, zona rondul Coşbuc), de luni până vineri, între orele 11.00-19.00, sâmbăta între orele 10.00-18.00. Expoziţia de la Anaid Art Gallery din Bucureşti se deschide, mâine, la ora 19.30.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite