Enescu, omagiat la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 19 septembrie, la King’s Palace din capitala Marii Britanii va fi omagiat celebrul compozitor român George Enescu

În ultimele luni de viaţă, petrecute la Paris, cel mai mare muzician român din toate timpurile a compus „Simfonia de cameră pentru 12 instrumente soliste“, ultima sa operă.

Aceasta va fi interpretată în premieră la Londra, la King’s Palace, într-un concert care va avea loc pe 19 septembrie, cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la naşterea compozitorului.

În cadrul concertului aniversar, vor evolua pe scenă Anda Anastasescu, Alberto Portugheis şi Daniel Petrica Ciobanu, la pian, Cvartetul Enesco (Paris), Musica Nova şi dirijorul Hu Kun. Cu aceeaşi ocazie, vor fi interpretate şi ale lucrări enesciene, alături de creaţiile compozitorilor Bjørn Bolstad Skjelbred (Norvegia), Aurelian Băcanu (România) şi Jonathan Östlund (Suedia)

În cadrul proiectului „Invitation to Composers“, iniţiat de pianista Anda Anastasescu şi ansamblul London Schubert Players, lucrarea lui Enescu a constituit sursa de inspiraţie pentru trei noi compoziţii, prezentate, de asemenea, în premieră.

Concertul va fi precedat de o conferinţă susţinută de Noel Malcolm, profesor şi jurnalist, autorul uneia dintre cele mai cunoscute biografii enesciene.

Evenimentul aniversar este organizat de Institutul Cultural Român din Londra şi de London Schubert Players.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite