Emil Hossu, deportat în copilărie într-un lagăr din Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emil Hossu a avut o copilărie marcată de o experienţă cutremurătoare: în 1945 a fost deportat, alături de toată familia, într-un lagăr din Germania. Motivul: tatăl lui lucra în diplomaţie.

Ultimele cuvinte ale lui Emil Hossu au fost adresate soţiei sale

După un an şi trei luni, când au revenit în ţară, toate bunurile - casa, o maşină şi o fabrică - le fuseseră confiscate. Apoi, tatăl actorului a fost trimis la muncă forţată la Canalul Dunăre-Marea Neagră.

„Erau lagăre de diplomaţi, cu domiciliu forţat, cu santinelă. Sunt amintiri care au rămas vii şi care au fost împrospătate de discuţiile din cercul părinţilor mei. Copilăria te face să privesti cu nedumerire ce se întâmplă, iar uneori să ţi se pară normal. Acum abia îmi dau seama cât de încercaţi au fost părinţii mei, motiv pentru care şi ei, şi o soră a mea au fost răpuşi de aceeasi boală necruţătoare (cancer - n.r.). M-au ajutat mult profesia şi dragostea de prieteni. Am avut mulţi prieteni, unii au dispărut, dar mereu am înclinat spre starea de bine şi am încercat să văd, în primul rând, jumătatea plină a paharului", declara Emil Hossu în revista „Felicia".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite