FOTO Emil Hossu, înmormântat astăzi în aplauzele prietenilor şi admiratorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul a fost înmormântat la ora 14.00, pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu. Emil Hossu a murit miercuri seară, la Teatrul Nottara, în urma unui infarct.

Ora 16.00 Actorul Emil Hossu a trecut dincolo, în aplauzele spectatorilor săi.

Ora 15.55 Un protestatar venit din Piaţa Universităţii la înmormântarea lui Emil Hossu a început să vorbească la portavoce şi să spună că Emil Hossu a fost alături de manifestanţi. Oamenii îi spun că nu este momentul pentru asemenea declaraţii, iar protestatarul tace. Sicriul cu trupul lui Emil Hossu este coborât în groapă. Catrinel Dumitrescu, soţia lui Emil Hossu, este scoasă pe braţe de lângă groapă, pentru că nu se mai poate ţine pe picioare.

Dă click pe imagini pentru a vedea o fotogalerie!

image
image
image

Ora 15.50 Groapa în care va fi depus trupul lui Emil Hossu este situată până în Aleea Gheorghe Dinică, lângă mormântul cântăreţei de folk Tatiana Stepa.

Ora 15.44 Cortegiul funerar se îndreaptă spre locul înmormântării. Constantin Cotimanis îşi aminteşte: „Cineva a scris în cartea de condoleanţe: «Eu vreau să mor ca nenea Milu!». A scris una dintre fetele tinere.“

Ora 15.37 Oamenii aplaudă prelung şi sacadat, ca la bis. Câţiva au început să scandeze „Hossu, Hossu!“ şi „Milu, Milu!“.

Ora 15.35 Câţiva protestatari au venit din Piaţa Universităţii la înmormântarea lui Emil Hossu. Au adus un steag şi câteva pancarte. Spun că Emil Hossu a fost alături de ei şi de aceea au venit direct din Piaţă, ca să-i aducă un ultim omagiu.

Ora 15.30 Slujba s-a încheiat. Sicriul lui Emil Hossu este scos din capelă, în aplauzele celor aproape 300 de oameni veniţi la înmormântare. Colegii şi membrii familiei au adus multe flori, pe care le duc acum spre locul înmormântării. Actorul Constantin Cotimanis plânge, iar Vladimir Găitan are chipul răvăşit de durere. O cruce deschide ultimul drum al celui care a fost Emil Hossu. În spatele crucii, George Mihăiţă şi Horaţiu Mălăele.

Ora 15.00 Actorul Mircea Diaconu ţine un discurs, citând din Fericirile lui Iisus: „Fericiţi cei prigoniţi pentru dreptate“. „Actorii trăiesc mai multe vieţi şi trăiesc prin spectatorii lor. Actorul moare când moare şi ultimul spectator al lui“, mai spune Mircea Diaconu.

Ora 14.39 La slujba pentru Emil Hossu, de la capela Cimitirului Bellu, au venit actorii George Ivaşcu, Mircea Diaconu şi Florin Zamfirescu şi jurnalistul Victor Ciutacu.

Ora 14.23 Regizorul Tudor Mărăscu este îngropat în capătul Aleii actorilor, numită „Gheorghe Dinică“. În timp ce actorii stau lângă groapa în care va fi depus Tudor Mărăscu, la capela cimitirului Bellu are loc, în absenţa acestora, slujba pentru Emil Hossu. Înmormântarea lui Tudor Mărăscu era anunţată la ora 13.00, dar ceremonia a întârziat şi s-a suprapus peste cea dedicată lui Emil Hossu.

UPDATE 14.04 A început ceremonia de înmormântare. În capela cimitirului Bellu au fost depuse trupurile neînsufleţite ale actorului Emil Hossu şi regizorului Tudor Mărăscu. Tudor Mărăscu va fi înmormântat primul. Sicriul lui Tudor Mărăscu a fost scos din capelă, iar actorul Mircea Diaconu deschide cortegiul funerar, ţinând în mână o coroană de flori. Toţi actorii urmează cortegiul, iar trupul lui Emil Hossu a rămas în capelă.

Trupul neînsufleţit al lui Emil Hossu a fost depus şi ieri, la Teatrul Nottara, pentru ca actorii, apropiaţii şi publicul să-i poată aduce un ultim omagiu.

Au fost prezenţi foştii colegi de scenă sau de platou de filmare: Victor Rebengiuc, Mircea Diaconu, Mariana Mihuţ, Virgil Ogăşanu şi Luminiţa Gheorghiu. Primarul general Sorin Oprescu, premierul Emil Boc, consiliul general al Municipiului Bucureşti, dar şi actorul Bebe Cotimanis şi-au arătat respectul şi au depus coroane, în memoria actorului.

Emil Hossu, care era căsătorit cu actriţa Catrinel Dumitrescu, s-a stins din viaţă miercuri seară, la vârsta de 70 de ani. Actorul era cardiac.

Cunoscut pentru rolurile sale din teatru şi din film („Cel mai iubit dintre pamânteni", „Balanţa", "Secretul lui Bachus"), Emil Hossu se afla la repetiţii pentru spectacolul „Aniversarea" (programat la Teatrul Nottara din Bucureşti, de la ora 19.30), când a leşinat, intrând în stop cardio-respirator. Decesul a fost declarat la ora 19.13.

Actorul Dan Bordeianu, care juca în spectacolul „Aniversarea" alături de Hossu, a declarat atunci că repetau pentru piesă şi că totul s-a întâmplat foarte repede.

Vladimir Găitan, coleg şi prieten al lui Emil Hossu, a povestit pentru „Adevărul": „Emil a avut parte de un infarct clasic, pe care, sărăcuţul, nu l-a trecut. Noi, de obicei, înainte de spectacole, mai stăm şi repetăm unele replici. Asta făcea şi Emil, când, brusc, a căzut la podea. Eu am păţit asta acum un an, la filmări cu Sergiu Nicolaescu. Repetam cu Horaţiu Mălăele, când am simţit acea gheară cumplită în piept". Găitan a avut şansă şi a fost salvat.

VEZI AICI O FOTOGALERIE CU ULTIMUL OMAGIU ADUS ACTORULUI EMIL HOSSU

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite