Elisabeth Leonskaja salvează Muzeele Minovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscuta pianistă, supranumită "ultima doamnă a școlii ruse", va susține un recital pro bono pe 27 noiembrie, de la ora 19.00, la Ateneul Român. Banii obținuți din vânzarea biletelor vor fi donați pentru renovarea celor două muzee situate în nordul Bucureștiului.

Elisabeth Leonskaja a vizitat Muzeele Minovici în decembrie 2010. "Îmi face o deosebită plăcere să cânt din nou în România, pentru că aici am făcut un pas important în cariera mea, atunci când am câştigat concursul Enescu. Mă bucur să ştiu că atât eu, cât şi cei care vor veni să mă asculte, ajutăm în acest fel muzeele Minovici ", a declarant Elisabeth Leonskaja.

Artista,  care a concertat de-a lungul anilor cu toate marile orchestre ale lumii, va interpreta la București ultimele trei sonate pentru pian compuse de Franz Schubert : Sonata nr. 19 in Do minor D958, Sonata nr. 20 in La major D959 şi Sonata nr. 21 in Si bemol major D960.

Biletele sunt puse în vânzare prin Eventim la Sala Palatului, în reţelele de magazine Germanos, Orange, Vodafone, Domo, în librăriile Humanitas şi Cărtureşti, precum şi online, pe www.eventim.ro. Prețul acestora variază între 100 și 300 de lei.

Evenimentul este organizat de Asociaţia "Prietenii Muzeelor Minovici", organizație nonprofit.

Muzeul de Artă Populară "Nicolae Minovici" şi Muzeul de Artă Veche Apuseană "Dumitru Minovici", aflate în nordul Bucureştiului, la şosea, lângă fântâna Mioriţa, fac parte din moştenirea culturală transmisă de renumita familie.

Imobilul care adăposteşte Muzeul "Nicolae Minovici" a fost ridicat în urmă cu 106 ani. Este prima casă din Bucureşti construită în stil popular românesc. A început să funcţioneze ca muzeu în 1906. Este renumit pentru o colecție de artă populară care reunește obiecte din toată țara.

În prezent, din cauza stării avansate de degradare, muzeul nu poate fi vizitat.

Casa Minovici, actualul Muzeu de Artă Apuseană "Dumitru Minovici", a fost construită în urmă cu 71 de ani. Găzduiește o colecţie rară de vitralii datând din secolele XVI-VXIII, cărţi, dar şi gravuri care au aparţinut familiei.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite