EXCLUSIV Ana Popescu l-a refuzat pe regizorul Francis Ford Coppola pentru a merge la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Remarcata in filmul "Buna! Ce Faci?", tanara actrita Ana Popescu, are un palmares impresionant de aparitii in filme realizate de regizori ce au confirmat la nivel international. Pana la varsta de 27 de ani, Ana, a avut ocazia sa lucreze cu regizorul filmului "The Godfathe" (Naşul), Francis Ford Copola, dar şi cu Joel Schumacher, a fost intervievata de CBS in America si cel mai important a studiat actoria atat in Romania cat si la New York.

Ana Popescu a fost recent pe covorul rosu de la Monaco Charity Film Festival, unde a ridicat doua premii pentru filmul "Buna! Ce Faci?". Cu toate acestea Ana ramane cu picioarele pe pamant si multumeste profesoarelor ei Sanda Manu si Dana Voicu pentru tot ce a invatat de la ele.

Publicul te-a remarcat in filmul "Buna! Ce faci?". Cat ai muncit pentru rolul din prima comedie romantica romaneasca?

Nu stiu, nu am luat-o ca pe o munca! Imi aduc aminte ca am cautat ceva elemente care sa o defineasca pe Toni. Tot procesul de la primul casting pana la finalul filmarilor mi s-a parut o viata normala pentru un actor. Trist este cand proiectul se termina si speri sa te mai indragostesti curand de alt proiect.

Ai fost invitata la Gala Black Tie Awards de la Palm Springs Film Festival din SUA si ai fost pe acelasi covor rosu cu Natalie Portman si Javier Bardem cum ti s-a parut?

Mi-am dat seama ca mama are dreptate si trebuie sa ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa ti se intample! Sunt doi dintre actorii mei preferati, cu aproape un an inainte ii urmaream la televizor la ceremonia de la Oscar-uri si apoi iata-ma visand cu ochii deschisi. Pentru mine covorul rosu este cel mult un bal frumos al industriei pe care publicul adora sa il vada, insa o sala de spectatori interesati de un film la care ai lucrat este un lucru minunat. Am fost bucuroasa sa promovez un film romanesc in America! Am mers sub deviza Made in Romania ,am purtat o creatie semnata Claudia Castrase,designer roman si am reprezentat filmul romanesc "Buna!Ce faci?" regia Alexandru Maftei!

image

Recent ai fost la Monaco Charity Film Festival unde ai ridicat 2 premii pentru film, cum ti s-a parut?

Emotionant! Am fost felicitati pentru film de catre presendintele juriului, actorul rus Oleg Vidov. Ne-au sustinut si incurajat regizorul Alex Rotaru dar si directorul artistic al festivalului George Chamchoum. Am adus acasa doua premii! Scopul a fost atins: am starnit dorinta si interesul publicului pentru filmul romanesc.

Ai studiat actoria si la New York ce te-a determinat sa faci asta?

In Romania am studiat actoria la clasa profesor Sanda Manu, asistent Dana Voicu, plecand la drum in aceasta meserie cu o baza solida. In urma colaborarilor cu regizorii straini am decis sa urmez ceva sfaturi si am plecat la New York. Cred ca trebuie sa mergi la o scoala acolo ca sa inveti sa lucrezi in sistemul lor. A fost o experienta foarte buna, merg mai departe si cu proiectele de acasa si fac naveta intre SUA si Romania.

Ai lucrat cu Francis Ford Coppola, care stiu ca te-a placut foarte mult, cum a fost sa lucrezi cu un regizor asa titrat?

Eram studenta, ma pregateam pentru un examen important, intr-o zi am primit un telefon pentru un rol micut in filmul lui Francis Ford Coppola care ma vazuse intr-o proba filmata. Ziua de filmare era chiar in ziua marelui examen de la scoala, asadar, cu un mic regret, am ales sa raman la scoala pentru ca era primul examen din anul intai,semestrul intai, o treapta foarte importanta pentru mine ca studenta, stiam ca imi va confirma sau infirma alegerea de a deveni actrita. Dar dupa examen am mers pe platou sa ne cunoastem si mi s-a propus sa vin peste o saptamana in ultima zi de filmare chiar daca va fi o doar o aparitie scurta. Peste o saptamana am filmat si a fost una dintre cele mai importante zile din viata mea.

Majoritatea actritelor ale noului val se tem de scenele nud, tu ai accepta? Daca da in ce conditii si de ce?

Pentru mine scenariul este foarte important, apoi trebuie sa am incredere in echipa cu care lucrez. Nu pot sa judec un rol in functie de nuditate. Daca pentru rol exista o motivatie artistica solida a unei aparitii nud, nu cred ca este o problema. Eu inca nu am gasit un scenariu care sa ma convinga.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite