Dumitru Prunariu, de la cosmos la literatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Dumitru-Dorin Prunariu - biografia unui cosmonaut", de Annie Muscă, povestea vieţii primului român care a ajuns în Cosmos, a fost prima carte lansată, astăzi, de Editura Adevărul, la Târgul de carte Bookfest, de la Complexul Romexpo din Bucureşti.

La standul Editurii Adevărul s-au aflat Dumitru Prunariu, cel care, la 14 mai 1981, devenea primul român care ajungea în spaţiul cosmic, Annie Muscă, autoarea cărţii şi Alexandru Mironov, senior editor al revistei "Ştiinţă şi tehnică".

Dumitru Prunariu a stat în spaţiu 7 zile, 20 de ore şi 42 de minute, acoperind nu mai puţin de 5.260.000 de kilometri în zborul său.

Dumitru Prunariu dă autografe la standul Adevărul

Dumitru Prunariu acordă autografe la standul Adevărul

"Această carte încearcă să acopere o serie întreagă de goluri pe care mass-media n-au putut să le umple", a spus Dumitru Prunariu. "Cititorii vor descoperi multe lucruri neştiute din cariera mea, dar şi lucruri legate de mine, de familie şi de copii", a adăugat el. În opinia lui Prunariu, Annie Muscă a conceput cartea într-un ritm alert şi a făcut-o foarte uşor de citit, "blindând-o" cu informaţii.

"Biografia este un document uman, cultural şi chiar istoric", a declarat Annie Muscă, autoarea cărţii. Ea a mărturisit că a avut o misiune dificilă să se strecoare printre sute de informaţii şi imagini. "E greu, pentru că nu eşti ca un regizor care poate să taie la montaj. Din viaţa unui om nu poţi tăia nimic", a completat Annie Muscă.

Alexandru Mironov a aplaudat apariţia cărţii, spunând că acesta este un alt pas important pe care îl face Dumitru Prunariu, pentru că volumul este ca o piatră de hotar. "E pasul pe care Dumitru Prunariu îl face în cultura mare şi este momentul în care ştiinţa şi cultura merg împreună", a spus Mironov.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite