Dramă multimedia cu Marius Manole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul de artă contemporană „Nu mai plânge, baby“ va fi prezentat, la începutul săptămânii viitoare, la Teatrul Luni de la Green Hours din Bucureşti. Marius Manole şi Florentina Ţilea vor juca în producţia regizată de Carmen Vidu, luni, 20 decembrie, de la ora 20.00 şi marţi, 21 decembrie, de la ora 22.00.

„Nu mai plânge, baby", spectacol realizat în cadrul proiectului „Avangarda! Experiment!", al Teatrului Luni de la Green Hours, după texte şi poezii de Peca Ştefan, vorbeşte despre iubirea care alunecă înspre obsesie şi care devine mai primejdioasă decât ura. Carmen Vidu a realizat un spectacol multimedia, în care foloseşte videoproiecţia pentru a sublinia sau pentru a amplifica discursul scenic al actorilor.

Teatru fără reguli

„Spectacolul nostru are multă sexualitate, uneori violenţă, nu respectă nicio regulă din teatru, actorii vorbesc la microfoane, sunt luminaţi doar de videoproiecţie, nu există un text de teatru, nu există situaţii teatrale, nu există conflict... şi totuşi, e teatru, dar experiment", a declarat regizoarea Carmen Lidia Vidu pentru „Adevărul".

Citiţi şi:

„Avalanşa", un spectacol despre frică

Carmen Vidu este autoarea unor spectacole originale, printre care se numără „Privighetoarea şi trandafirul", după Oscar Wilde, la Teatrul Naţional din Bucureşti, „o staţie..." (Teatrul de Comedie din Bucureşti), şi „I Hate Helen" (Sala Arcub, Bucureşti), ambele după texte de Peca Ştefan. Regizoarea şi‑a lăsat în urmă trecutul controversat şi s-a refugiat în artă, după ce, în 2004, a fost arestată şi închisă la Penitenciarul Rahova, pentru cercetare într-un caz de consum şi trafic de droguri.

„Te iubeam şi simţeam cum te pierd în fiecare zi", frază extrasă din textul lui Peca Ştefan, poate fi mottoul acestui spectacol care arată că obsesia te poate transforma într-o persoană tristă şi colerică. „«Nu mai plânge, baby» este un poem teatral despre gelozie; o stare sufocantă, sinucigaşă. Când nu mai ai aer, inima e grea ca un bolovan, ţi se taie picioarele, cerul îţi cade în cap, trebuie să mergi şi nu te poţi opri... toate astea nu o zi, nu o lună, ci ani", mai spune regizoarea.

Carmen Vidu va monta în viitor „Micul Prinţ", după Antoine de Saint-Exupéry, la Teatrul Odeon din Bucureşti. „Am să-l încep în ianuarie 2011, iar apoi sper să montez la Teatrul Bulandra un performance despre un pescar care-şi pierde sufletul pentru o sirenă, iar apoi îşi pierde sirena pentru nişte dansatoare din buric", dezvăluie Carmen Vidu. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite