Dragoste şi deziluzie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi, 4 iunie Volumul cu romanele „Oraşul cu salcâmi“ şi „Accidentul“ poate fi cumpărat împreună cu „Adevărul“, la preţul de 7,99 lei.Începând cu această carte care reuneşte două romane ale lui Mihail Sebastian, Editura Adevărul a inserat ilustraţii în paginile volumului.

Apărute în 1935, respectiv 1940, „Oraşul cu salcâmi“ şi „Accidentul“ de Mihail Sebastian intră în categoria romanelor de dragoste.

Diferenţa este dată, în primul rând, de vârsta protagoniştilor, adolescenţi în primul, ajunşi la maturitate, în cel de-al doilea. „Oraşul cu salcâmi“ este romanul de tinereţe al autorului, rămas timp de patru ani în sertar.

El trasează constantele creaţiei literare ale lui Mihail Sebastian, în care dragostea obsesivă, singurătatea şi regăsirea libertăţii amintesc de elemente autobiografice ale scriitorului, aşa cum apar ele în „Jurnalul“ de mai târziu.

Peste ani, „Oraşul cu salcâmi“ a fost dramatizat şi transmis la Teatrul Naţional radiofonic, cu distribuţie remarcabilă: Virginia Mirea, Jeanine Stavarache, Adrian Pintea.

A avut succesul de care s-au bucurat întotdeauna şi piesele „Jocul de-a vacanţa“ sau „Steaua fără nume“, şi ele poveşti de dragoste, ale căror eroi seamănă cu aceia din romane. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite