Dragoş Bucur, un actor care farmecă publicul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicaţia americană „Variety" a scris despre actorul român Dragoş Bucur, 32 de ani, selectat în programul „Shooting Stars" din cadrul Festivalului Internaţional de la Berlin, că reprezintă „cea mai grozavă naţiune din circuitul festivalurilor de film din prezent".

„Shooting Stars" este o iniţiativă europeană cu scopul promovării celor mai talentaţi tineri actori ai anului. „Variety" a menţionat prestaţia deosebită a lui Bucur în peliculele „Marfa şi banii" de Cristi Puiu, „Hârtia va fi albastră" de Radu Muntean, „Tinereţe fără tinereţe" de Francis Ford Coppola şi „Poliţist, adjectiv" de Corneliu Porumboiu.

Dragoş Bucur a spus că, deşi „Pulp Fiction" de Quentin Tarantino este unul dintre filmele care i-au plăcut cel mai mult, tot peliculele europene îi sunt mai aproape de suflet.

„Cinematografia europeană are ceva special, poate pentru că în astfel de filme actorul este mai important decât efectele speciale". Juriul care l-a selecţionat în acest program important de la Berlinală şi-a motivat alegerea: „Actorul ne aminteşte de cântăreţul vrăjitor din Hamelin, cel cu fluier fermecat. El se dedică cu atâta intensitate interpretării, încât publicul nu are de ales şi trebuie să-l urmeze".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite