VIDEO Draga Olteanu-Matei primeşte Premiul Gopo pentru Întreaga Carieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai cunoscute actriţe din România, Draga Olteanu-Matei, va primi, în 29 martie, premiul Gopo pentru Întreaga Carieră.

Astfel, Draga Olteanu-Matei se alătura lui Marin Moraru şi Jean Constantin pe lista actorilor distinşi cu Premiul Gopo pentru Întreaga Activitate pe parcursul celor patru ediţii ale Gale, relatează Agerpres.

Gala Premiilor Gopo va avea loc în 29 martie, la Palatul Parlamentului - Sala Unirii..

Născută pe 24 octombrie 1933 la Bucureşti, Draga Olteanu-Matei a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Capitală în 1956. Cariera ei se întinde pe parcursul a peste 50 de ani în care a încântat spectatorii români prin sute de personaje în film, teatru şi televiziune, fiind distribuită în peste 90 de lungmetraje.

A interpretat roluri antologice în filme care au marcat istoria cinematografului românesc, precum "Cucoana Chiriţa" (regia - Mircea Drăgan, 1986), "Ilustrate cu flori de câmp" (regia - Andrei Blaier, 1974), "Nea Mărin Miliardar" (regia - Sergiu Nicolaescu, 1979) sau "Buletin de Bucureşti" (regia- Virgil Calotescu, 1982).


Pe parcursul carierei sale în film, Draga Olteanu-Matei a colaborat cu regizori importanţi, precum Andrei Blaier, Dan Piţa, Nicolae Mărgineanu, Mircea Drăgan, Elisabeta Bostan, Geo Saizescu sau Sergiu Nicolaescu.

Draga Olteanu-Matei a înfiinţat, în 2007, după ce a ieşit la pensie, primul teatru particular din România cu actori profesionişti - "Teatrul Vostru", la Piatra Neamţ.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite