VIDEO Două filme româneşti, selecţionate la Cannes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Marţi, după Crăciun“, de Radu Muntean, va avea premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes (12 - 23 mai), în cadrul secţiunii „Un Certain Regard“.

„Marţi, după Crăciun" are în centru povestea unui bărbat care iubeşte două femei. Din distribuţia filmului fac parte Maria Popistaşu, Dragoş Bucur, Mirela Oprişor, Victor Rebengiuc şi Mimi Brănescu. La aceeaşi secţiune a mai fost selectat şi filmul „Aurora", de Cristi Puiu.

Personajul principal, Gigi Marinescu (interpretat de Cristi Puiu), este un inspector de poliţie cu o viaţă încurcată, un om căsătorit, dar care are o amantă şi mai lucrează şi la un caz foarte important. Filmul „Aurora" va rula în secţiunea „Un Certain Regard", printre altele, alături de „Angelica", pelicula regizorului Manuel de Oliveira, în vârstă de 102 ani, şi de lungmetrajul „Les Amours Imaginaires", de Xavier Dolan.

Anul trecut, regizorul Corneliu Porumboiu a obţinut două trofee la secţiunea „Un Certain Regard", cu „Poliţist, adjectiv": FIPRESCI şi premiul juriului.  În competiţia oficială, România nu are niciun reprezentant.

Pentru Palme d'Or vor lupta filme precum „La princesse de Montpensier", de Bertrant Tavernier, „Copie conforme", de Abbas Kiarostami, „Tournée", de Mathieu Amalric, „Another Year", de Mike Leigh, „Biutiful", de Alejandro Gonzalez Innaritu, „Outrage", de Takeshi Kitano, „Utomlyonneye Solntsem 2", de Nikita Mikhalkov.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite