Două romane într-un singur volum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Pisica“ şi „Casa de pe canal“, de Georges Simenon, vor fi distribuite împreună cu „Adevărul“. Nu uitaţi să cereţi astăzi la chioşc al treilea volum din „Winnetou“, iar săptămâna viitoare vă puteţi îmbogăţi colecţia cu o nouă carte marca „Adevărul“, care cuprinde două povestiri celebre.

Belgianul Georges Joseph Christian Simenon (1903-1989) este unul dintre cei mai cunoscuţi autori de literatură poliţistă din lume. A scris în franceză şi a publicat peste 200 de romane, care au fost traduse în peste 50 de limbi. Cărţile sale s-au vândut în peste 500 de milioane de exemplare.

Simenon a devenit celebru după ce l-a creat pe detectivul Maigret, personaj care apare în 75 de romane şi 28 de povestiri („Prima anchetă a lui Maigret“, „Maigret şi şcoala crimei“, „Maigret se teme“, „Maigret şi mortul“, „Maigret şi ucigaşul“ sau „Maigret şi gangsterii“).

Volumul „Casa de pe canal“ („Le maison du canal“) a fost publicat prima oară în anul 1933. Unul dintre cele mai frumoase romane ale sale este „Pisica“ („Le chat“), apărut în anul 1967 şi ecranizat în 1971 de regizorul Pierre Granier-Deferre. Filmul îi are în distribuţie pe Jean Gabin şi Simone Signoret. Cele două povestiri se regăsesc în Colecţia Adevărul „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă“.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite