Dorina Lazăr, încurcată de propriii colegi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În "Adevărul literar şi artistic" de miercuri puteţi citi un interviu cu directoarea Teatrului Odeon Am luat-o prin surprindere pe actriţa Dorina Lazăr. Pentru că Uniunea Teatrală din

În "Adevărul literar şi artistic" de miercuri puteţi citi un interviu cu directoarea Teatrului Odeon

Am luat-o prin surprindere pe actriţa Dorina Lazăr. Pentru că Uniunea Teatrală din România i-a acordat Premiul pentru întreaga activitate, ne-am gândit să o sărbătorim printr-un interviu neobişnuit. Am rugat mai mulţi actori, regizori, prieteni şi colaboratori ai directoarei Teatrului Odeon din Bucureşti să-i pună fiecare câte o întrebare.

Regizorii Radu Afrim, Felix Alexa şi Alexandru Dabija, actriţa Antoaneta Zaharia, coregraful Răzvan Mazilu şi actorul Florin Zamfirescu şi-au pus la bătaie curiozităţile. Au inventat întrebări care au pus-o în dificultate pe colega lor ori i-au trezit amintiri.

Când a citit întrebarea pe care i-a adresat-o Horaţiu Mălăele, pe Dorina Lazăr a pufnit-o râsul. "Aş vrea să ştiu dacă, în calitatea dvs. de director al Teatrului Odeon, cunoaşteţi formula acidului dezoxiribonucleic", a "tras" inventivul regizor. "Să-mi spună el care este formula şi o să mă străduiesc s-o ţin minte", a parat actriţa. Nici Ada Milea nu s-a lăsat mai prejos: "O ajută actriţa pe directoare, în protocolul discuţiilor de directoare?" "Bineînţeles!", a răspuns Dorina Lazăr.

"Când te duci la recepţie, joci un rol. Dacă eşti prezentată reginei Angliei, trebuie să joci rolul de oaspete al reginei Angliei, trebuie să îndeplineşti un protocol". Actriţa ne-a povestit că precedentul a fost creat chiar de Lucia Sturdza-Bulandra, care a apelat şi la leşin pentru a obţine nişte favoruri de la primarul acelor vremuri.
Premiul pentru bătrâneţe?

"De ce aţi spus că Premiul UNITER pentru întreaga activitate este un premiu pentru bătrâneţe?", a fost întrebarea "Adevărului literar şi artistic". "Şi nu-i aşa? Am fost întristată când mi s-a spus că o să iau premiu pentru asta.

<> După asta, ce mai vine? Moartea? Capacul? Sigur că e şi o bucurie. Dar şi o teamă, că se apropie sfârşitul. Tot timpul, noi ne credem nemuritori, dar…" Şi totuşi, interviul s-a desfăşurat într-o notă veselă, Dorina Lazăr vorbind despre carieră, viaţa personală şi marile ei dorinţe. De 47 de ani o admirăm pe scenă.

În suplimentul nostru literar, puteţi vedea momentele importante din viaţa Dorinei Lazăr, într-o serie de fotografii uimitoare, din arhiva ei personală.

Citiţi mai multe în "Adevărul literar şi artistic" de miercuri

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite