Doine moldoveneşti cu Tudor Gheorghe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzicianul Tudor Gheorghe va susţine turneul intitulat "La margine de imperii" în 18 oraşe din România, între 24 martie şi 23 aprilie. Primul loc în care va concerta este Craiova, iar

Muzicianul Tudor Gheorghe va susţine turneul intitulat "La margine de imperii" în 18 oraşe din România, între 24 martie şi 23 aprilie. Primul loc în care va concerta este Craiova, iar bucureştenii îl vor putea vedea pe 11 aprilie, la Sala Palatului.

Tudor Gheorghe a declarat pentru "Adevărul" că va interpreta melodii bucovinene vechi, de la sfârşitul secolului al XIX-lea. "Spectacolele mele sunt nişte gesturi de restituire. Eu am ieşit de mult din sfera showbizului şi am intrat în cea a culturii, pe care n-o mai bagă nimeni în seamă.

Voi aduce la cunoştinţa generaţiei de astăzi, şi nu numai, o muzică total necunoscută, ce se cânta în Bucovina în vremurile în care se afla sub ocupaţia Imperiului Austro-Ungar. Sunt melodii stranii, de o muzicalitate desăvârşită. N-au nimic în comun cu ceea ce numim noi, astăzi, <> sau <> ", ne-a spus muzicianul.

După concertul de luni, din Craiova, Tudor Gheorghe va ajunge la Târgovişte (25 martie), Piatra Neamţ (27 martie), Suceava (28 martie), Botoşani (29 martie), Iaşi (31 martie), Bacău (1 aprilie), Constanţa (5 aprilie), Ploieşti (7 aprilie), Piteşti (8 aprilie), Târgu-Mureş (15 aprilie), Cluj (17 aprilie), Baia-Mare (18 aprilie), Oradea (19 aprilie), Timişoara (21 aprilie), Alba (22 aprilie), Sibiu (23 aprilie). La spectacolul de la Bucureşti pe care artistul îl va susţine la Sala Palatului, pe 11 aprilie, biletele vor costa între 40 şi 120 lei. Concertele se vor desfăşura în Casele de Cultură din localităţile respective.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite