Discreţia a murit după plecarea lui Adrian Pintea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lupta pentru "moştenirea" actorului a scos la iveală disensiuni nebănuite între membrii familiei Adrian Pintea a fost, înainte de toate, un om teribil de discret, de delicat, de elegant

Lupta pentru "moştenirea" actorului a scos la iveală disensiuni nebănuite între membrii familiei

Adrian Pintea a fost, înainte de toate, un om teribil de discret, de delicat, de elegant în fiecare clipă a scurtei sale existenţe.

Hipersensibil, timid şi veşnic îngândurat, a fost adorat de mii de femei, dar drama sa ascunsă a ieşit la iveală acum, la doar patru luni de la trecerea sa în lumea spiritelor, când s-a declanşat un adevărat război între sora actorului şi Lavinia, văduva sa.

Din anul 1981, de la premiera filmului "Iancu Jianu", şi până la clipa în care a plecat dintre cei vii, Adrian Pintea a fost un bărbat foarte iubit de femei.

Dragostea lor şi a publicului a fost mare şi constantă, dar, din păcate, nu a putut umple niciodată golul lăsat în sufletul lui de absenţa tatălui bun, un medic renumit din Cluj, pe care actorul nu l-a cunoscut niciodată altfel decât din fotografii. Şi-a adorat mama şi a apreciat faptul că soţul ei, Pintea, fost aghiotant al lui Ion Antonescu, l-a înfiat şi pe el din respect pentru aceasta.

Cu toate acestea, Adrian Pintea, cel despre care am fi crezut toţi că are o privire caldă, profundă şi tristă pentru că aşa îi este felul, a avut mereu o rană în suflet.

Cu puţin timp înainte de Marea Plecare a lui Adrian Pintea dincolo, în lumea zisă a umbrelor, pe care spiritul lui o va lumina cu siguranţă, băieţii din formaţia "Timpuri Noi" au avut o inspiraţie divină şi l-au solicitat pentru noul lor videoclip.

Piesa "Tata", de pe albumul "Back in business", are parte de un clip cu totul special, în care apar nu mai puţin de 21 de actori români, printre care marele dispărut care, în timpul filmărilor, a plâns din tot sufletul. Membrii trupei nu şi-au putut explica atunci motivul, dar poate că l-au aflat de-abia acum.

Viaţa sentimentală a lui Adrian Pintea a mai fost marcată de Silvia Mihaela, o arhitectă de succes, care i-a fost soţie o vreme, după care a urmat iubirea cu studenta Laura Jianu, cea care, ca să-i fie mai aproape, s-a mutat de la clasa lui Alexandru Repan la cea a Olgăi Tudorache, unde Adrian era asistent. Şi, când destinul i-a despărţit, în viaţa lui Adrian a intrat Lavinia Tatomir.

"Nu i-ar fi plăcut să vadă ce se întâmplă acum"

Cei care l-au cunoscut pe Pintea sunt şocaţi de ce se întâmplă acum, la patru luni de la moartea lui. Una dintre fiinţele care l-au iubit sincer, ca om, coleg şi prieten, a fost Manuela Hărăbor: "Era discret, nu-i plăcea publicitatea deloc, nu vorbea despre familie, ştiu că ţinea foarte mult la sora lui şi că aveau o relaţie foarte apropiată. Şi ştiu sigur că, la cât era el de delicat, nu i-ar fi plăcut deloc ce se întâmplă acum…"

George Ivaşcu, coleg şi prieten, se emoţionează când vorbeşte despre el: "Făcea parte din categoria actorilor cultivaţi, iar ca om era de o sensibilitate ieşită din comun, o sensibilitate care te impresiona doar dacă stăteai lângă el, dar pe care o masca printr-un umor fin. Avea o muzicalitate ieşită din comun şi o atenţie la tot ce spunea, iar vocea lui era ca sunetul chitarei. Despre problemele cu familia nu a vorbit niciodată. A fost mereu un tip discret".

Ducu Darie, director al Teatrului "L.S.Bulandra": "Era un om dedicat, şi nu numai, meseriei lui, dar şi un om care avea grijă de prieteni sau de generaţiile de actori care urmau. Noi ne luptăm acum pentru memoria lui, vrem ca aceia care deţin drepturile la <> să ne permită să se joace acest spectacol la teatrul nostru în cadrul programului <> .

De 15 ani de când sunt aici, şi de cinci ani şi jumătate de când conduc teatrul, nu am avut niciun fel de probleme cu el, era disciplinat, delicat şi profesionist. Nimeni nu a ştiut despre vreo problemă legată de familie şi e trist că acum i se pătează memoria. În alte ţări există această prevedere ca anumite chestiuni delicate, legate de persoane publice care nici nu se mai pot apăra, să se discute cu uşile închise".

Soţia sa, Lavinia Tatomir, i-a fost aproape până la sfârşit

Lavinia Tatomir a început să-l iubească pe "domnul Pintea", cum îi spunea ea la început, îngrijindu-l în urma unei răceli. Apropiaţii lor vorbesc acum despre o "întâlnire karmică", iar cei care le-au fost mereu alături susţin că, atunci când cei doi s-au văzut, în prima poză făcută împreună au constatat că semănau.

O mare iubire: Irina Petrescu

Actriţa Irina Petrescu a fost una dintre marile iubiri ale lui Adrian Pintea, aflat atunci, la vremea rolului din "Iancu Jianu", în floarea vârstei. Era frumos ca un înger, cu acea privire melancolică şi chemătoare care înduioşa, emoţiona şi incita deopotrivă. Deşi admiratoarele îl asaltau, dragostea lor a fost puternică şi frumoasă. După ce relaţia s-a încheiat, cei doi au rămas prieteni.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite