„Dilematix“, o publicaţie unică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revista „Dilematix“, suplimentul pentru copii editat de „Dilema veche”, îi invită sâmbătă, 30 mai, de la ora 13.30, pe toţi copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani, împreună cu părinţii şi fraţii lor, la evenimentul de lansare a celui de-al cincilea număr al suplimentului, care are ca temă „Copilul universal“.

La întâlnire, care va avea loc la ceainăria Cărtureşti (Str. Pictor Arthur Verona nr.13, colţ cu Bld. Magheru), va fi prezentă Adina Popescu, coordonatorul publicaţiei, şi redactori ai revistei „Dilema veche“. Invitatul-surpriză va fi un actor care va interpreta cele mai bune texte din prezentul număr, ce vor fi premiate cu cărţi. Câştigătorul premiului întâi pentru cel mai bun text va primi

Un stilou Montblanc

Tot în cadrul evenimentului se va desfăşura un concurs interactiv cu întrebări de cultură generală, la care copiii vor răspunde pe loc, iar cei care vor da cele mai bune răspunsuri vor fi, de asemenea, premiaţi.

Exerciţiu pentru copii inteligenţi

Fiecare număr al revistei are câte o temă, ne-a declarat Adina Popescu. „Publicaţia se adresează copiilor între 7 şi 14 ani şi este scrisă, în proporţie de 90%, de către copii.

Aceştia trimit textele pe adresa dilematix@gmail.com, şi cele mai bune dintre elesunt publicate în suplimentul care apare de patru ori pe an, odată cu „Dilema veche”. Am avut patru numere până acum – anul trecut la 1 iunie, la începutul şcolii, la 15 septembrie, înainte de Sărbătorile de iarnă şi de Paşti”, a mai spus coordonatorul publicaţiei.

Mircea Vasilescu, redactor-şef la „Dilema veche“, a declarat că „Dilematix“ e „un exerciţiu pentru copiii inteligenţi, înainte să ajungă să citească «Dilema veche»“. ;

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite