Detectivul Holmes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volumul cu „Aventurile lui Sherlock Holmes“ şi „Memoriile lui Sherlock Holmes“ va fi distribuit împreună cu ziarul „Adevărul“. Sir Conan Doyle a scris patru romane şi 56 de povestiri care îl au ca personaj pe celebrul detectiv Sherlock Holmes. Primele două nuvele au apărut în anul 1887.

Scriitorul britanic Sir Arthur Conan Doyle (1859 – 1930) a dezvăluit că a avut ca sursă de inspiraţie pentru crearea lui Sherlock Holmes figura doctorului Joseph Bell, alături de care a lucrat la infirmeria regală din Edinburgh.

Asemenea lui Holmes, Bell îşi nota într-un carneţel concluzii în urma unor observaţii atente. Doyle îl descrie pe Sherlock Holmes ca fiind o persoană cu „mintea rece, precisă, dar admirabil de echilibrată“. Holmes este, în viziunea autorului britanic, „cea mai bună maşină de raţionat şi de observat din lume“.

image


Volumul, oferit de Editura Adevărul pentru a vă întregi colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă“, cuprinde 23 de povestiri care surprind cele mai spectaculoase cazuri ale detectivului Holmes.

12 sunt incluse în secţiunea „Aventurile lui Sherlock Holmes“ şi 11 în „Memoriile lui Sherlock Holmes“. Cartea conţine, la fiecare 100 de pagini, ilustraţii realizate de studioul media şi de creaţie vizuală „Design Forge-the identity foundry“.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite