VIDEO Destinul tragic al lui Depardieu jr, pe ecrane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 În „Copilăria lui Icar“, un film despre moarte, joacă Guillaume Depardieu, care a decedat imediat după filmările din România în 2008. Pelicula regizată de Alex Iordăchescu, cu fiul actorului Gérard Depardieu şi Dorotheea Petre, intră vineri în cinematografe.

VEZI VIDEO AICI!

„Unde se încheie spectacolul, unde începe viaţa?", scria cotidianul francez „Le Figaro" despre producţia franco-elveţiano-română „Copilăria lui Icar". „Această interogaţie a lui Jean Renoir din «Caleaşca de aur» (1952) pluteşte în jurul personajului Jonathan Vogel, ultimul rol al lui Guillaume Depardieu", mai scrie „Le Figaro".

Debutul regizoral în lungmetraj al românului Alex Iordăchescu (37 de ani), „Copilăria lui Icar",urmăreşte destinul lui Jonathan Vogel, interpretat de Guillaume Depardieu, care îşi pierde un picior în urma unui accident. Momentul declanşează o luptă interioară, în care promisiunea de recuperare, în urma unui tratament revoluţionar, îi alimentează lui Vogel speranţa. Internat într-o clinică şi supravegheat de o asistentă ferm seducătoare, interpretată de actriţa Dorotheea Petre, Vogel păşeşte pe tărâmul întunecat al himerelor.

Oglinda unui destin real

Ce ascunde însă „Copilăria lui Icar"? Este tragismul unui destin real, care se suprapune milimetric poveştii filmului: destinul lui Guillaume Depardieu. Fiul lui Gérard Depardieu, Guillaume a rămas fără un picior în urma unui accident de motocicletă - avea 24 de ani.

O operaţie la genunchi a dus la o infecţie, iar în 2003 medicii au trebuit să-i amputeze piciorul. Guillaume a murit în 2008, la 37 de ani, din cauza unei pneumonii, imediat după încheierea filmărilor din România la „Copilăria lui Icar". Familia lui Guillaume a avut o reacţie „emoţională" faţă de film, povesteşte producătorul Dan Burlac. „Le era foarte greu să-lvadă pe Guillaume în ultimele momente, dar nu au încercat să interzică filmul, lansarea de la Paris a fost fără probleme", adaugă acesta.

Juca direct, cu bucurie

Actriţa Dorotheea Petre, care a filmat împreună cu Guillaume, spune că a emoţionat-o tocmai faptul că povestea filmului seamănă atât de mult cu viaţa lui Guilllaume. „M-am gândit tot timpul cât de greu e să joace într-un film în care îşi joacă propria poveste". Dorotheea şi-l aminteşte pe Guillaume Depardieu ca pe un „actor cu totul altfel faţa dă toţi actoriicu care am jucat". „Te inspira să fii relaxat în faţa camerei, fiindcă el avea o abordare umană foarte directă, fără filtre. Era genul de actor care se mişcă cu minimum de efort în faţa camerei şi cu maximum de bucurie. Guillaume era ca un copil care se joacă". 

"Guillaume Depardieu era ca un copil care se joacă. Te inspira să fii relaxat în faţa camerei, fiindcă el avea o abordare umană foarte directă, fără filtre.''
Dorotheea Petre
actriţă

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite