Democraţia, subiect de film

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De mâine şi până pe 8 august, la Muzeul Ţăranului Român se va desfăşura Festivalul de film documentar „Why democracy“, dedicat democraţiei.

Timp de şase zile, Festivalul „Why democracy" va aduce în faţa publicului din Bucureşti, la Muzeul Ţăranului Român (MŢR), 22 de filme documentare, care au generat până la acest moment dezbateri în toată lumea. În filmele prezentate, subiectele abordate sunt diverse şi merg de la metodele de tortură aplicate în închisorile americane la scandalul generat în comunitatea musulmană de nişte benzi desenate în Danemarca. Festivalul se deschide mâine-seară, la ora 18.30 cu un program de scurtmetraje, urmat la ora 20.00, de documentarul „Please Vote for Me", care urmăreşte un experiment din China: alegerile democratice într-o şcoală primară. Documentarul aduce în discuţie probleme precum manipulare, influenţă financiară şi campanii electorale.

Terorism, tortură şi Jihad

Sâmbătă, vor fi proiectate alte două filme de mare impact, „Bloody Cartoons" şi „Taxi to the Dark Side". Cel dintâi vorbeşte despre celebrul scandal internaţional provocat de cele 12 desene dintr-o mică publicaţie de provincie din Danemarca, care au implicat ţara în confruntări cu musulmani din întreaga lume. „Taxi to the Dark Side" propune o discuţie despre respectarea drepturilor omului şi metodele folosite pentru a colecta informaţii de la cei suspectaţi de terorism, despre tortură şi Jihad...

Pentru seara de duminică, organizatorii - British Council şi Asociaţia Pro Democraţia - au pregătit alte două producţii ce se doresc de impact: „Egypt: We Are Watching You" şi  „Iron Ladies of Liberia", care aduc în prim-plan teme precum alegeri libere, mass-media ca instrument politic, în cazul celui dintâi, sau războiul civil şi drepturile femeii - prima femeie şef de stat din Africa, în cazul celui de-al doilea.

Programul festivalului continuă cu câte două filme pe seară, până miercuri, producţiile prezentate fiind în limba engleză, fără subtitrare în limba română. Intrarea este gratuită la toate evenimentele.

Programul festivalului în weekend

Unde: Muzeul Ţăranului Român (Şos. Kiseleff, nr. 3)
Vineri, 3 august
- Ora 18.30, Scurtmetraje
- Ora 20.00, „Please Vote for Me", China

Sâmbătă, 4 august
- Ora 18.30, „Bloody Cartoons", Danemarca
- Ora 20.00, „Taxi to the Dark Side", SUA
Duminică, 5 august
- Ora 18.30, „Egypt: We Are Watching You"
- Ora 20.00, „Iron Ladies of Liberia"
Intrarea liberă

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite