VIDEO De ce nu vrea Cristian Mungiu să regizeze la Hollywood?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul Cristian Mungiu a fost invitat să-și prezinte filmul „După dealuri" în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la New York (28 septembrie - 14 octombrie). Românul le-a explicat jurnaliștilor de la site-ul indiewire.com de ce a stârnit controverse filmul său și de ce nu acceptă, deocamdată, să facă filme la Hollywood.

"Pentru moment m-am hotărât să nu accept niciuna din aceste oferte. Există două metode de a lucra - modul meu de a lucra, când eu sunt implicat în toate deciziile, şi modul în care se lucrează cu oamenii care investesc bani privaţi şi tu eşti doar regizorul", a spus Mungiu pentru site-ul indiewire.com, citat de Mediafax.

El a mai spus că se gândeşte să facă un film în altă limbă decât româna, cu actori americani, pe care să îi aducă într-un sistem de lucru mai apropiat de al lui. "Am vorbit cu câţiva actori foarte interesanţi, dar bineînţeles că nu o să dau nume. Dar ce aş vrea să fac ar fi să le dau oamenilor ocazia să facă un lucru care să îi pună într-o lumină complet diferită de imaginea lor obişnuită (...) un asemenea proiect ar fi tentant", a spus Mungiu.

Vedeți aici conferința lui Cristian Mungiu

Mungiu a vorbit despre reacţia unui preot român, după avanpremiera "După dealuri" de la Vaslui, la sfârşitul lui septembrie. "A crezut că filmul pune Biserica Ortodoxă Română şi România în general într-o lumină proastă, dar acesta este un caz special. Nimeni nu spune că filmul acesta reprezintă biserica română. În acelaşi timp, este părerea sa asupra lucrurilor", a adăugat Mungiu.

"Sincer să fiu, publicul din România nu este format din foarte mulţi oameni. Am pierdut aproape toate cinematografele. Oamenii care au crescut văzând filme în cinema acum văd filme acasă. 'Poliţist, adjectiv', de exemplu, şi majoritatea filmelor din noul val nu vor avea niciodată încasări mai mari de 10.000 - 15.000 de euro, ceea ce este foarte puţin".
Cristian Mungiu
regizor

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite