Dansând pe ruine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puţină lume îşi mai aduce aminte că simpaticul istoric şi critic literar, omul de televiziune Dan C. Mihăilescu este şi un recunoscut critic de teatru. Ultima sa ispravă editorială

Puţină lume îşi mai aduce aminte că simpaticul istoric şi critic literar, omul de televiziune Dan C. Mihăilescu este şi un recunoscut critic de teatru. Ultima sa ispravă editorială intitulată "Dansând pe ruine" (Cluj, Ed. Idea Design & Print) o dovedeşte cu prisosinţă. Protagonistul cărţii este regizorul Mihai Măniuţiu care beneficiază de mai multe eseuri ale unui critic deloc comod, cârcotaş uneori, cu suflet de poet şi pană dedulcită la înrudiri cu Cioran şi Ioan Alexandru, la Montaigne şi Pateric. Traducător al teatrului lui Ionesco în limba română, Dan C. Mihăilescu glosează acum despre "Perfecţiunea în vremuri pustii" (comentând piesa "Experimentul Iov"), ori despre "Cruzimile de vis" citind cartea lui Măniuţiu intitulată "Istorii pe care n-am să le scriu", în care "regizorul de fantasme îşi dezvăluie mecanismele".
Beneficiind şi de versiuni integrale în engleză (trad. Cipriana Petre-Mateescu) şi franceză (trad. Marily Le Nir), cartea este plină de fotografii din piesele regizate de M. Măniuţiu ceea ce o face să fie, pur şi simplu, frumoasă.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite