Cultura pop nu s-a lipit de capitala europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Playback, fluierături şi întârzieri la Premiile MTV România Gala premiilor MTV România 2007 s-a desfăşurat joi seara, la Sibiu. Cei mai în vogă artişti români au urcat

Playback, fluierături şi întârzieri la Premiile MTV România

Gala premiilor MTV România 2007 s-a desfăşurat joi seara, la Sibiu. Cei mai în vogă artişti români au urcat pe scena montată în Piaţa Mare, participând la o gală cu destule surprize neplăcute.

Nesincronizările, decalajul şi deciziile luate în pripă au creat un val de nemulţumiri în rândul publicului plătitor de bilete. Piaţa nu s-a umplut decât în momentul în care organizatorii au lăsat accesul liber la concert pentru toţi sibienii.

Dezamăgiri în lanţ

Doar 5.000 de plătitori de bilete, din 20.000 aşteptaţi de organizatori în Piaţa Mare, intraseră în Piaţă la ora 20:00. Prima dezamăgire din seria de erori de organizare nu a întârziat să apară. Spectacolul a început după o oră de întârziere generată de problemele tehnice. Corina şi Toni Cottura au stat aproape zece minute pe scenă, până când au putut să anunţe câştigătorul primului premiu al serii: Iris la categoria "Cel mai bun artist rock". Apoi, la al doilea premiu, acordat "Celui mai bun artist pop" şi câştigat de Direcţia 5, prezentatoarea nominalizărilor i-a tăiat de pe listă pe cei de la Proconsul. Spre sfârşit, transmisiunea de televiziune s-a întrerupt de mai multe ori, iar telespectatorii n-au avut cum să afle cine a câştigat la categoria "Cel mai bun videoclip".

Playback şi absenţe

Mai mulţi artişti au fost obligaţi să facă playback pentru a evita eventualele probleme de sonorizare. Huiduielile au acompaniat din plin decizia organizatorilor, mai ales în timpul recitalului susţinut de trupa Heaven, când CD-ul a sărit de mai multe ori, iar microfoanele fetelor au rămas închise. Membrii trupei Simplu au declarat că pentru ei nu este nicio problemă să facă playback, pentru că show-ul este mai important. "Am venit să facem show, nu o performanţă de cântare live, nu ne interesează treaba asta. Oricum, cine comentează că Smiley este o persoană care nu ştie să cânte înseamnă că habar n-are", a declarat liderul, CRBL.

Plătitorii de bilete, nemulţumiţi

Piaţa Mare din Sibiu s-a umplut abia după ce forţele de ordine au înlăturat gardurile de acces, la o oră şi jumătate după începerea show-ului. Până atunci, se strânseseră 12.000 de plătitori de bilete. După ce intrarea a fost lăsată liberă, sibienii au intrat în piaţă, pentru a urmări spectacolul, deranjându-i pe cei care au plătit între 35 şi 200 lei pentru un bilet. Pe scenă au urcat, printre alţii, Corina, Anda Adam, Blondy, Iris, Cargo, Florin Chilian, Anna Lesko, Simplu. Evenimentul s-a încheiat cu un recital al jamaicanului Sean Paul, care a luat şi premiul pentru "Cel mai bun artist internaţional". Marii absenţi ai galei au fost Loredana, Timpuri Noi, Andra, 3rei Sud Est, Zdob şi Zdub, Holograf şi Proconsul.

Câştigători

- Cel mai bun grup: Simplu

- Cea mai bună piesă şi cea mai descărcată de pe internet: "Ghiţă"

- Cel mai bun debut: Cleopatra Stratan

- Cei mai buni interpreţi solo: Blondy; Ştefan Bănică Jr.

- Cel mai bun artist hip-hop: Cheloo

- Cel mai bun artist dance: DJ Project

- Cel mai bun artist rock: Iris

- Cel mai bun album: "Everyday" - Activ

- Cea mai bună prestaţie live: Ştefan Bănică Jr.

- Cel mai bun artist pop: Direcţia 5

- Cel mai bun videoclip: "Oficial îmi merge bine" - Simplu

- Cel mai bun artist alternativ: Şuie Paparude

- Lifetime Award: Iris

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite