Culorile lui Dorin Coltofeanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Galeriile „Cornel Florea" s-a deschis începând cu 2 iulie o expoziţie cu lucrările lui Dorin Coltofeanu, important pictor contemporan, cu numeroase expoziţii personale şi de grup, în România şi în străinătate.

Este absolvent al Academiei de Artă din Bucureşti, la clasa profesorului Corneliu Baba. A expus la Galeriile Orizont din Bucureşti şi de mai multe ori la Galeria Simeza, iar în afară, lucrările lui au fost prezentate la Roma la Academia di Romania, la Tel Aviv, în Marea Britanie la Canterbury, în Spania, Franţa, Suedia şi Belgia. În 2007, a participat la o expoziţie organizată de UNESCO la Paris, iar în 2009, la o expoziţie internaţională la Ankara. În 2011, la Editura Nemira a apărut un Album de artă cu lucrările artistului.

„Privind tablourile lui Dorin Coltofeanu descoperi că nu te afli în faţa unor spaţii care spun o istorie, ci că pătrunzi într-un timp care şopteşte o poveste. Prima senzaţie e de mister fluid ce te absoarbe. Devii martorul unei taine, nimeni nu te opreşte să tragi cu ochiul, nimeni nu-ţi refuză dorinţa de a cunoaşte, de a vorbi despre tăcere", scria Valentin Nicolau despre pictura lui Coltofeanu. Iar Ruxandra Garofeanu apreciază: „Nudurile sunt atât de caste, încât te obligă să le priveşti reverenţios şi să le cataloghezi instantaneu în lumea fecioarelor, cu avantajele şi dezavantajele lor. (...) Atractivitatea se bazează tocmai pe această puritate."

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite