VIDEO Filmul "Crulic" a primit premiul special al juriului la Festivalul de la Istanbul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul "Crulic - Drumul spre dincolo" de Anca Damian a primit premiul special al juriului la categoria "Human Rights in Cinema", la Festivalul Internaţional de Film de la Istanbul, care s-a desfăşurat între 31 martie - 15 aprilie, informează site-ul oficial al evenimentului, citat de Mediafax.

Premiul special a fost acordat ex-aequo filmelor "Crulic - Drumul spre dincolo" de Anca Damian şi "Terraferma" de Emanuele Crialese.
Marele premiu al festivalului a revenit Juliei Loktev, pentru filmul "The Loneliest Planet".

Din juriul festivalului a făcut parte şi regizorul român Corneliu Porumboiu, alături de Nuri Bilge Ceylan, Alexander Fehling, Brillante Mendoza şi Elçin Yahşi.

Filmul "Crulic - Drumul spre dincolo" spune povestea reală a lui Claudiu Crulic, un român arestat în Polonia pentru un presupus furt, ţinut în închisoare în ciuda probelor ulterioare care arătau că, la data jafului, el nu se mai afla la Cracovia, şi abandonat de toată lumea până la moartea provocată de greva foamei.

"Crulic - Drumul spre dincolo" este narat de Vlad Ivanov. La realizarea lui a participat echipa formată din Dan Panaitescu, Raluca Popa, Dragoş Ştefan, Roxana Benţu, Ţuliu Oltean şi editorul Cătălin Cristuţiu.

Scris, regizat şi produs de Anca Damian, lungmetrajul este o producţie Aparte Film, coprodus de Fundacja im. Ferdynanda Magellana, Editura Video a Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi Krakow Festival Office. Cofinanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, Polish Film Institute, Krakow Regional Film Fund şi realizat cu sprijinul HBO România, TVR şi al Fundaţiei Soros România, "Crulic - Drumul spre dincolo" este distribuit în cinematografele româneşti de Independenţa Film.

La Festivalul Internaţional de Film de la Istanbul, în secţiunea "Young Masters", a fost prezentat şi lungmetrajul "Din dragoste cu cele mai bune intenţii", regizat de Adrian Sitaru.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite