Cristian Mungiu, în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul Cristian Mungiu, laureat al premiului Palme d'Or în 2007, a fost inclus în competiţia oficială a ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, cu lungmetrajul "Beyond the Hills".

Despre prezenţa „Beyond the Hills" pe lista festivalului s-a vorbit încă din luna februarie. Tot atunci, compania Sundance Selects, o divizie a IFC Films, a anunţat că a cumpărat drepturile de distribuţie pentru America de Nord ale noului film. Este pentru a doua oară când Cristian Mungiu va ajunge la Cannes, după ce, în anul 2007, regizorul a câştigat Palme d'Or pentru „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile".

Dincolo de dealuri 1

Cristian Mungiu semnează şi scenariul pentru „Beyond the Hills", a cărui poveste este inspirată de cazul exorcizării de la Tanacu. În luna mai a anului 2005, măicuţa Irina Cornici îşi pierdea viaţa la Mănăstirea Sfânta Treime din judeţul Vaslui.

Imagine din filmul lui Cristian Mungiu, „Beyond the Hills“

Din distribuţia filmului lui Mungiu fac parte Cosmina Stratan, Cristina Flutur, Dana Tapalagă, Cătălina Harabagiu şi Valeriu Andriuţă.

Dincolo de dealuri 3

Mungiu va concura anul acesta pentru Palme d'Or cu cineaşti de talie mondială, precum David Cronenberg, Michael Haneke, Wes Anderson, Ken Loach şi Alain Resnais, printre alţii.

Filmele incluse în competiţia oficială sunt: "De rouilles et d'os" de Jacques Audiard, "Moonrise Kingdom" de Wes Anderson, "Holy Motors" de Leos Carax, "Cosmopolis" de David Cronenberg, "The Paperboy" de Lee Daniels, "Killing Them Softly" de Andrew Dominik, "Reality" de Matteo Garrone, "Amour" de Michael Haneke, "Lawless" de John Hillcoat, "In Another Country" de Sangsoo Hong, "Taste of Money" de Sangsoo Im, "Like Someone In Love" de Abbas Kiarostami, "The Angels' Share" de Ken Loach, "Beyond the Hills" de Cristian Mungiu, "Baad El Mawkeaa (Apres la Bataille)" de Yousry Nasrallah, "Mud" de Jeff Nichols, "Vous n'avez encore rien vu" de Alain Resnais, "Post Tenebras Lux" de Carlos Reygadas, "On the Road" de Walter Salles, "Paradies: Liebe" de Ulrich Seidl, "Jagten (The Hunt)" de Thomas Vinterberg şi "Im Nebel (Dans la brume)" de Serghei Loznitsa.

Click aici pentru a vedea lista filmelor care vor intra în competiție la Cannes, anul acesta. Cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 16 - 27 mai.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite