Cristale şi pietre preţioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O interesantă enciclopedie intitulată "Cristale şi pietre preţioase" a apărut la Editura "Litera internaţional" (trad. Ligia Caranfil). Autorii, R.F. Symes şi R.R. Harding, au colaborat cu

O interesantă enciclopedie intitulată "Cristale şi pietre preţioase" a apărut la Editura "Litera internaţional" (trad. Ligia Caranfil). Autorii, R.F. Symes şi R.R. Harding, au colaborat cu Muzeul de Istorie Naturală din Londra pentru a evidenţia fascinanta bogăţie a lumii cristalelor, dar şi modalităţile în care au fost folosite acestea de-a lungul timpului. Forma interioară, culorile nemaiîntâlnite, creşterea naturală, habitusurile bune, vibraţiile iată doar câteva dintre temele abordate într-o minienciclopedie ideală pentru copii şi tineri, dar captivantă şi pentru cei maturi.
Un capitol aparte este dedicat utilizării prezente a cristalelor: ca pietre de colecţie sau în varii alte domenii, începând de la medicină până la informatică. Cine nu crede ar trebui să mediteze la următorul paragraf: "Televizorul, telefonul, radioul şi aparatul de fotografiat funcţionează pe bază de cristale; casele sunt construite din materiale care, în cea mai mare parte, sunt cristaline; bicicletele şi maşinile se acoperă de rugină, cu alte cuvinte, se cristalizează!".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite