Cozmin Guşă, la lansarea cărţii lui Ion Cristoiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La lansarea cărţii "Adevărata moarte a lui Carol al II-lea" de Ion Cristoiu, Cozmin Guşă a fost prezent la standul "Adevărul"

"Câteodată viaţa e dreaptă...", a spus Cozmin Guşă, în deschiderea evenimentului de la standul Editurii Adevărul, unde s-a aflat alături de Ion Cristoiu, cu prilejul lansării cărţii acestuia "Adevărata moarte a lui Carol al II-lea". El a evocat în câteva cuvinte anii studenţiei când era un fan declarat al lui Ion Cristoiu, dar nu visa ca într-o zi va fi alături de el la lansarea unei cărţi.

"Am avut grijă să nu mă grăbesc să termin cartea", a mai spus el, pentru că "e o carte care trebuie savurată, nu citită pe repede înainte. În paginile ei veţi regăsi adevăruri din spatele unor gesturi ale marilor personalităţi", de la George Enescu, la Carol al II-lea...

Vorbind despre volumul în sine, Cozmin Guşă consideră că patru dintre eseurile pe care le conţine sunt un material de studiat şi de dezvoltat, în primul rând pentru că ele conţin amănunte care au rezultat în urma cercetărilor personale ale lui Ion Cristoiu şi, mai ales, "a logicii sale originale".

Cele patru eseuri sunt acelea despre Fidel Castro, Carol al II-lea, Ion Iliescu şi, ultimul dintre ele, despre Ion Cristoiu însuşi, un text în care autorul se dezvăluie pe sine.

"Este o carte excepţională", a concluzionat Cozmin Guşă, care-ţi dă satisfacţia că înveţi multe lucruri şi te şi relaxează".

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite