Concert Dalles de Anul Nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stagiunea Concertelor Dalles continuă cu un recital de Anul Nou, programat astăzi, la ora 19.00, în Salonul de Muzică al Muzeului Naţional „George Enescu“ (Calea Victoriei 141).

Vor cânta pianista Eliza-Gabriela Puchianu şi violonista Raluca Stratulat, într-un program dens şi variat, cu lucrări de Scarlatti, Mozart, Beethoven, Brahms, Chopin, Liszt, Bartok şi Enescu. Biletele costă 30 lei şi pot fi cumpărate la muzeu în seara concertului.

Concertele Dalles - inaugurate în 1932 - au fost reluate în mai 2010 sub auspicii strict private, în scopul strângerii de fonduri pentru renovarea Sălii Dalles şi restaurarea pianului „George Enescu" aflat în incintă, la care marele muzician a cântat de zeci de ori între 1940 şi 1946. Organizatorii şi-au anunţat intenţia de a găzdui la Sala Dalles - după renovare - o secţiune a Concursului şi Festivalului Internaţional „George Enescu", începând cu ediţia de anul viitor.

Răsfăţată a podiumurilor de concert din ţară şi străinătate, Eliza Puchianu studiază în prezent la Academia Regală Irlandeză de Muzică din Dublin, prefigurând o carieră internaţională de succes. La rândul său, tânăra violonistă Raluca Stratulat îşi desăvârşeşte arta interpretativă prin studii aprofundate şi a susţinut recent dizertaţia pentru obţinerea titlului de Doctor în Interpretare Muzicală al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

În ambientul rafinat, de epocă, al palatului construit la 1911 de Grigore Cantacuzino - „Nababul", recitalul celor două artiste va înscrie seara de azi ca prim episod românesc al unei tradiţii de inspiraţie europeană: Concertele Dalles de Anul Nou. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite