Alexandru Tomescu concertează în Noua Zeelandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Violonistul Alexandru Tomescu va concerta pentru prima dată în Noua Zeelandă, la Auckland Town Hall - Chamber Concert, duminică, 13 noiembrie 2011, interpretând arii de Paganini la celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu, care are o vechime de 309 ani.

Intitulat „Paganini, înger sau demon?", concertul va include Integrala Capriciilor de Paganini, considerată cea mai dificilă colecţie de lucrări muzicale scrise vreodată pentru vioară. Pe lângă regalul muzical, spectatorii se vor bucura de o proiecţie multimedia semnată Oana Drăgulinescu - imaginile redau fie momente în care Alexandru Tomescu repetă la vioară, fie diferite etape ale construirii unei viori.

Evenimentele sunt organizate de Institutul Cultural Român, prin Direcţia Români din Afara Ţării, în parteneriat cu revista Pagini Româneşti în Noua Zeelandă.

„Pregătirea acestei integrale a Capriciilor de Paganini a fost o revelaţie pentru mine" mărturisea violonistul Alexandru Tomescu. „Nu este vorba despre revelarea secretelor tehnice ale viorii, ci în primul rând descoperirea lui Paganini în toată sinceritatea exprimării sale. Paganini pur şi simplu; dincolo de demon, dincolo de înger, am descoperit un om de o sensibilitate copleşitoare", mai spunea violonistul.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite