Concert la Stradivarius, sobru şi fără sclipire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scenariu: "Bună seara. Sunt Alexandru Tomescu. Aceasta este vioara Stradivarius Elder-Voicu". Nu aşa a început primul concert "de prezentare" a celebrului instrument. Alexandru Tomescu,

Scenariu: "Bună seara. Sunt Alexandru Tomescu. Aceasta este vioara Stradivarius Elder-Voicu". Nu aşa a început primul concert "de prezentare" a celebrului instrument.

Alexandru Tomescu, artistul care a câştigat vioara Stradivarius pentru cinci ani, a intrat pe scenă, alături de pianistul Horia Mihail, a zâmbit timid şi a cântat prima melodie.

Apoi a doua, a treia şi tot aşa până la final. Dacă a cântat sau nu la vioara Stradivarius, o ştiau doar cei care au aflat din ziare sau de la televizor. Era clar că oamenii din sală cunoşteau acest aspect (deloc neînsemnat), însă poate era frumos să-l audă chiar din gura artistului care a câştigat vioara. Îmbrăcat în costum negru şi cu papion, Alexandru şi-a făcut apariţia pe scena Sălii Radio la ora anunţată (19.00), când lumea încă se mai foia.

Aşteptări prea mari, rezultat timid

Poate aşteptările au fost prea mari sau poate de vină au fost emoţiile primului concert cu această vioară… Dar am avut senzaţia că asist la un recital obişnuit, fără pic de spectacol, cum de altfel s-ar fi cuvenit când un artist dă tot ce are mai bun ca să zgâlţie toate simţurile. A cântat de nota zece. Dar cam atât. Parcă se grăbea să îşi facă bine treaba, să nu greşească vreo notă, iar la sfârşit să primească aplauze. Care au fost din plin. Aici, din nou am rămas cu un gust amar.

După murmurul din jurul meu, publicul şi-ar fi dorit să mai audă încă o dată vioara, la bis. N-a fost să fie. Alexandru Tomescu ne-a povestit într-un amplu material care o să apară miercuri în "Adevărul literar şi artistic" că, la Sighişoara, în cadrul turneului Music On, alături de Romanian Piano Trio, a fost primit cu un imens covor roşu şi cu reflectoare, mai ceva ca la Oscaruri. Mi-ar fi plăcut să văd aşa ceva şi duminică seara, la Sala Radio. Poate la cel de-al doilea concert, emoţiile o să mai treacă, cedând locul unui eveniment mai bine pus la punct. (Nicoleta Zaharia)

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite