"Cocoşul decapitat" de Radu Gabrea, proiectat în aer liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un film emoţionant, care a contorizat deja aplauze furtunoase la proiecţia sa din cadrul Festivalului de Film Transilvania va putea fi văzut astăzi şi de bucureşteni. Pelicula "Cocoşul

Un film emoţionant, care a contorizat deja aplauze furtunoase la proiecţia sa din cadrul Festivalului de Film Transilvania va putea fi văzut astăzi şi de bucureşteni.

Pelicula "Cocoşul decapitat", regizată de Radu Gabrea, va rula în avanpremieră la Bucureşti, la cinematograful în aer liber E-Uranus, din Rahova (str. Uranus, nr. 144), de la ora 21,45, în prezenţa regizorului şi a unora dintre actori.

"Cocoşul decapitat" este o coproducţie România-Germania, care spune povestea unor adolescenţi a căror maturizare este legată de destinul comunităţii săseşti din Transilvania.

Acţiunea filmului se petrece în Făgăraş, dar producţia a fost filmată în întregime în Sibiu, Mediaş şi Agnita.

"Orice fel de ideologie strâmbă, naţionalistă, exagerată duce la prăpastie. Oamenii trebuie să trăiască împreună, uniţi şi în armonie. Aceste excese pe care le-aţi văzut în film sunt posibile şi la noi, pentru anumiţi oameni, politicienii de azi fac politică de extremă. Este foarte periculos. Naţionalismul exagerat e mai periculos ca orice", a declarat Radu Gabrea, după prima proiecţie. Întrebat cât de fidel a fost filmul celor scrise în roman, pastorul sas Eginald Schlattner, autorul romanului "Cocoşul decapitat", care a inspirat filmul, a spus: "Eu nu aş vorbi de fidelitate. Filmul nu a reuşit să transpună nici totul, iar ceea ce a transpus nu este neapărat fidel romanului, dar autenticitatea, esenţa, veridicitatea, sinceritatea, asta s-a reuşit".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite