Coca Bloos, premiată pentru întreaga activitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a XIX-a ediţie a Galei Premiilor Uniunii Teatrale din România (Uniter) vor avea loc pe 18 aprilie, cu transmisie în direct pe TVR 1.

Senatul Uniter va acorda premiul de excelenţă actriţei Tamara Buciuceanu, şi distincţii pentru întreaga activitate  actorilor Ilie Gheorghe şi Coca Bloos, dar şi regizorului Tudor Mărăscu.

Juriul din care a făcut parte Ludmila Patlanjoglu, Doina Modola şi Andreea Dumitru a acordat cele mai multe nominalizări, patru, spectacolulului „Livada de vişini" de la Teatrul Naţional din Bucureşti (TNB). Montarea a fost nominalizată la categoriile  „Cel mai bun spectacol", „Cea mai bună actriţă în rol principal" - Maia Morgenstern pentru rolul Ranevskaia, „Cel mai bun actor în rol principal" - Marius Manole pentru rolul Lopahin, şi la „Debut" - Conrad Mihai Mericoffer pentru rolul Trofimov.

De asemenea, spectacolul „Strigăte şi şoapte" al lui Andrei Şerban, de la la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, a fost nominalizat la categoriile „Cea mai bună regie", „Cel mai bun spectacol" şi „Cel mai bun actor în rol principal" - Zsolt Bogdán. La cea mai bună regie au fost nominalizaţi, pe lângă Andrei Şerban, Lazslo Bocsardi, pentru „Neguţătorul din Veneţia"(de la Teatrul Maghiar din Sfântu Gheorghe) şi Alexandru Dabija, pentru „O noapte furtunoasă" (de la Teatrul Naţional din Iaşi).

„Strigăte şi şoapte", trei nominalizări

Pentru titlul de „Cel mai bun spectacol" montările „Livada de vişini" şi „Strigăte şi şoapte" vor concura cu „Leonce şi Lena"(spectacol al Teatrului Maghiar din Cluj, ca şi „Strigăte şi şoapte", care are trei nominalizări în total). La „Cel mai bun actor în rol principal" au fost nominalizaţi: Zsolt Bogdán pentru rolul Bergman din„Strigăte şi şoapte", Marius Manole pentru rolul Lopahin din „Livada de vişini" şi Horaţiu Mălăele pentru rolul Francois din spectacolul „Dineu cu proşti" de la TNB.

Click AICI pentru a vedea nominalizările

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite