Ciprian Ciuclea reprezintă România la festivalul Internaţional de Gravură de la Evora

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artistul vizual Ciprian Ciuclea va participa la cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Gravură de la Evora, Portugalia.

La pretigiosul eveniment, care se va desfăşura în perioada 2-31 august la Evora, sit istoric cunoscut din Portugalia, artistul va fi România pentru a doua oară, cu susţinerea Institutului Cultural Român din Lisabona. Ciprian Ciuclea a participat prima dată la acest festival în anul 2008, când a câştigat Marele Premiu al Galeriei Teoartis.

La ediţia care se va desfăşura luna luna viitoare, gravorul în vârstă de 35 de ani, care locuieşte şi lucrează la Bucureşti, va prezenta o instalaţie print/ multimedia, intitulată „Apparent Silence"/ „Linişte aparentă", în spaţiul special amenajat la Palatul D. Manuel din Evora, clădire istorică, fostă reşedinţă a familiilor regale portugheze.

Potrivit istoricului de artă Olivia Niţis, Ciprian Ciuclea se numără printre cei activi tineri artişti din România. Gravorul a avut deja şapte expoziţii personale în ţară şi în străinătate, printre care una la Engramme Gallery din Quebec, Canada, şi cealaltă la Saitama Modern Art Museum din Japonia, ambele în 2006. Artistul s-a implicat, de asemenea, în organizarea Bienalei Internaţionale de Gravură Experimentală din România, care a avut o ediţie la Bucureşti şi una la Timişoara.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite