Cineaştii români fac furori la Cannes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul film al lui Cristian Mungiu, "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" a fost bine primit de presa internaţională, jurnaliştii străini exultând după proiecţia din cadrul Festivalului de la

Noul film al lui Cristian Mungiu, "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" a fost bine primit de presa internaţională, jurnaliştii străini exultând după proiecţia din cadrul Festivalului de la Cannes.

"Minunat, şocant pentru mulţi dintre noi!" (Roberta Ronconi de la Liberazione); "Un film emoţionant. O capodoperă!" (Katia Chapontier, Radio Canada); "o realizare splendidă", jucată "excepţional" şi regizată "cu puritate şi onestitate" ("Variety"). "The Hollywood Reporter" scrie că "filmul care se poate mândri cu un rol excepţional făcut de Anamaria Marinca nu va pătrunde, probabil, dincolo de circuitul festivalier şi cinematografele de artă, dar va culege premii pe drum". Filmul lui Mungiu a fost comparat cu succesele lui Puiu şi Porumboiu. Publicaţia "New York Times" a scris ieri despre sentimentul de revelaţie provocat de filmul românesc, pelicula primind mai multe laude din partea criticilor de cinema decât producţiile unor cineaşti mult mai cunoscuţi: Wong Kar Wai, cu "My Blueberry Nights", şi David Fincher, cu "Zodiac". Publicaţia americană apreciază că Anamaria Marinca, actriţa din rolul principal, are o interpretare "de o precizie care îţi taie respiraţia". Filmul a fost deja cumpărat de distribuitorul francez Bac Films.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite