Cineaştii omagiază memoria lui Tony Scott. Tom Cruise: Era un prieten foarte drag şi-mi va lipsi mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mediul cinematografic a omagiat luni memoria regizorului britanic Tony Scott, mort duminică după ce a sărit de pe un pod din apropierea oraşului Los Angeles. A fost efectuată autopsia în speranţa unei explicaţii a gestului său, scrie AFP.

Moartea la 68 de ani a regizorului celebrului "Top Gun", fratele mai mic al cineastului Ridley Scott, nu este considerată încă oficial sinucidere, chiar dacă autorităţile tratează cazul în acest fel.

Poliţia din Los Angeles a deschis o anchetă şi luni s-a efectuat o autopsie, a precizat Ed Winter, purtător de cuvânt al institutului medico-legal din oraş. Concluziile nu au fost făcute publice, fiind aşteptate rezultatele toxicologice, notează Agerpres.

Citând un apropiat al regizorului, postul ABC a afirmat luni că Tony Scott avea o tumoră cerebrală inoperabilă. Winter a spus că este la curent cu informaţia de la ABC, dar nu a putut să o confirme sau să o infirme. El a adăugat că autopsia creierului lui Tony Scott nu va fi poate gata în întregime luni seară. La autopsie s-ar afla dacă cineastul suferea de o boală gravă şi, dacă da, acest fapt ar urma să fie coroborat cu scrisorile lăsate de regizor în maşină şi în birou. Nu se cunoaşte conţinutul scrisorilor.

Potrivit site-ului TMZ, văduva lui Scott, actriţa Donna Wilson, ar fi declarat anchetatorilor că zvonul despre o tumoră la creier este "total fals" şi că soţul ei nu suferea de nicio boală gravă.

Duminică şi luni au abundat mesajele care omagiau memoria cineastului cu multe succese comerciale, dar fără nicio nicio distincţie hollywoodiană importantă, contrar fratelui său mai mare. Acesta nu a reacţionat imediat la moartea fratelui său, de care era foarte apropiat şi alături de care a produs filme şi seriale TV. Site-ul TMZ afirmă totuşi că Ridley Scott a plecat de la Londra luni dimineaţă spre Los Angeles.

"Tony era un prieten foarte drag mie şi îmi va lipsi mult", a scris Tom Cruise într-un e-mail trimis AFP de purtătorul său de cuvânt. "Era un vizionar a cărui amprentă asupra cinematografiei este imensă. Condoleanţe familiei", a adăugat actorul.

Regizorul american Ron Howard a fost printre primii care au reacţionat la moartea lui Tony Scott, duminică seară, când a scris pe Twitter: "Nu vor mai fi filme ale lui Tony Scott. Este o zi tragică".

Mark Webb, care semnează "The Amazing Spider-Man", a salutat o "legendă", iar în Europa, actorul şi regizorul britanic Tim Roth a declarat pe Twitter: "Mă făceai să râd, omule...A fost cu adevărat un tip OK". Compatriotul său, actorul Stephen Fry, l-a omagiat pe "omul cel mai încântător şi modest" care poate exista.

Gilles Jacob, preşedintele Festivalului de la Cannes, s-a declarat pe Twitter "stupefiat de dispariţia brutală a lui Tony Scott, regizor talentat şi sofisticat, la care mi-a plăcut foarte mult <<The Hunger>>. Este greu să-ţi faci loc atunci când ai un frate regizor atât de celebru şi să faci aceeaşi meserie, fără să lucrezi cu el: Tony Scott a făcut-o".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite