Celebrul sculptor Vlad Ciobanu e în greva foamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Ciobanu, unul dintre cei mai importanţi sculptori din România, cunoscut pe plan internaţional, se află în greva foamei de 18 zile

Absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu" din Bucureşti, Vlad Ciobanu a fost declarat în 2004 cel mai bun sculptor român. A participat, pe lângă expoziţiile sale personale, la manifestări internaţionale de la Sofia, Moscova, Belgrad, Budapesta, Rotterdam, Milano, Viena, Sevilla, Berlin, Chişinău, Strassbourg, Formosa - Spania, Taipei - Taiwan, Petersburg, Viena, Berlin, Bruxelles.

A realizat o seamă de lucrări la simpozioane naţionale şi internaţionale: Hobiţa, Sălişte, Măgura, Sighet, Ipoteşti, în Iugoslavia, Bulgaria sau Serbia. A fost distins cu Premiul „Constantin Brâncuşi" pentru sculptură, Medalia de Aur „Dantesca" de la Ravenna şi Premiul Uniunii Artiştilor Plastici pentru sculptură.

Decizia lui Vlad Ciobanu de a protesta în acest fel extrem este determinată de multiplele probleme ale sistemului românesc, aşa cum sculptorul a declarat pentru Antena 3. Artistul, care a fost prezent pe străzi la Revoluţie, protestează împotriva felului în care sunt trataţi artiştii în România.

Vlad Ciobanu este dispus să mai rămână în greva foamei încă o lună, până la momentul la care va vedea că există o reacţie din partea populaţiei României, sperând să reuşească în acest fel să instaureze „o altă lume".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite