Cele mai vizionate filme româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul loc îi revine comediei „Naşa“, cu aproape 27.000 de spectatori, iar poziţiile doi şi trei sunt ocupate de filmele „Ursul“ şi „Loverboy“.

Pe locul patru în topul celor mai gustate filme româneşti în 2011 se situează pelicula „Bună! Ce faci?", regizată de Alexandru Maftei. Gândit şi promovat drept o comedie romantică pentru public, filmul lui Maftei a avut premiera la începutul lunii martie şi a adus în cinematografe 9.936 de spectatori. Cifrele sunt furnizate de Agenţia Champion, pentru site-ul de cinema Film Reporter.

„Noul val" n-a depăşit 5.000 de spectatori 

Urmează filmele „noului val" de regizori, care nu depăşesc cu mult cifra de 4.000 de spectatori. Cu două premii la prestigiosul Festival de Film de la Locarno - unul pentru regie (Adrian Sitaru) şi unul pentru cea mai bună interpretare (Bogdan Dumitrache) -, „Din dragoste cu cele mai bune intenţii" a strâns doar 4.621 de spectatori, fiind pe locul cinci. „Periferic", regizat de Bogdan Apetri, cu Ana Ularu în rolul principal, a adus în săli 4.360 de spectatori. Filmul „Aurora", cel mai recent lungmetraj al lui Cristi Puiu, care a avut premiera în vară la Festivalul de Film de la Cannes, în secţiunea Un Certain Regard, a avut 4.159 de spectatori.

„Loverboy" a vândut 12.000 de bilete

Primele poziţii ale topului arată un succes al filmului românesc de tip comercial, deşi niciuna dintre peliculele aflate pe primele trei locuri n-a reuşit să depăşească cei 54.000 de spectatori pe care „Eu când vreau să fluier, fluier" (regia: Florin Şerban) i-a adus în cinematografe anul trecut.

Comedia „Naşa", produsă de MediaPro Pictures, în regia lui Virgil Nicolaescu şi Jesus del Cerro - pe primul loc în top - a strâns 26.765 de spectatori şi încasări de 153.208 dolari, iar „Ursul", tot o comedie regizată de Dan Chişu, a avut 14.807 spectatori.

George Piştereanu şi Ada Condeescu în „Loverboy“

„Loverboy", povestea de dragoste regizată de Cătălin Mitulescu, avându-i în rolurile principale pe Ada Condeescu şi George Piştereanu - cuplul care a făcut furori în „Eu când vreau să fluier, fluier" (2010) a vândut, însă, numai 12.042 de bilete. „Mănuşi roşii", de Radu Gabrea, a avut 2.724 de spectatori, iar „Principii de viaţă", de Constantin Popescu, 2.623 de spectatori.

2010 a fost mai bun

Deşi filmele româneşti s-au bucurat de promovare şi de o prezenţă crescută la festivaluri internaţionale, anul 2010 a fost mai bun în ceea ce priveşte numărul de spectatori şi încasările. De asemenea, două dintre filmele din top zece de anul trecut au avut un parcurs puternic în străinătate. „Eu când vreau să fluier, fluier" a obţinut Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin.

„Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", de Andrei Ujică a fost lansat recent pe DVD la Paris, în exclusivitate în celebrul lanţ de magazine FNAC. Filmul lui Ujică e şi în topul criticilor americani, fiind printre cele mai aclamate pelicule care au rulat în cinematografele din SUA în 2011.

În acelaşi timp, actriţa Mirela Oprişor, care  joacă rolul unei soţii înşelate în „Marţi, după Crăciun" (regia: Radu Muntean), se află pe locul 13 într-un top al celor mai bune interpretări feminine pe ecranele americane în 2011, făcut de publicaţia new yorkeză „The Village Voice", pentru care au votat aproape o sută de critici americani. Oprişor e pe aceeaşi listă cu Meryl Streep şi Keira Knightley, topul totalizând 53 de actriţe. 

George Piştereanu şi Ada Condeescu în „Loverboy“
info
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite