Cel mai vândut titlu din Biblioteca Polirom în 2011: “Cimitirul din Praga”, de Umberto Eco

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Editura Polirom a sărbătorit astăzi la Gaudeamus, în Sala Cupola de la Romexpo, în prezența a 200 de invitați, 888 de tituri apărute în colecția de beletristică "Biblioteca Polirom".


Lansată în 1998, „Biblioteca Polirom" este coordonata, din 2006, de Bogdan-Alexandru Stănescu.

Cel mai vândut titlu din colecția inițiată de editura ieșeană este "De veghe în lanul de secară", de J.D. Salinger, iar cel mai vândut roman în anul 2011, "Cimitirul din Praga", de Umberto Eco.

Cele 888 de titluri publicate de editură au însemnat, peste ani, 5 milioane de cărți tipărite. Evenimentul s-a încheiat cu un generic care includea toți colaboratorii Editurii Polirom și a fost, mai cu seamă, un omagiu dedicat traducătorilor. "Le mulțumesc celor care au venit și au acceptat pactul că numărul 888 îngăduie un bilanț și am putut să ne întâlnim cu toții", a declarat Oana Boca, directorul de imagine al Editurii Polirom. La Sala Cupola a fost prezent și directorul editurii, Silviu Lupescu.

Colecția "Biblioteca Polirom" cuprinde patru serii (Proză XXI, Proză XX, Clasicii modernității și Clasicii universali) și 20 de serii de autor, dedicate scriitorilor Salman Rushdie, Orhan Pamuk, Vladimir Nabokov, Gunter Grass, Doris Lessing, J.M.G. Le Clezio, Ernest Hemingway, Jose Saramago, Samuel Beckett, Umberto Eco, Jorge Luis Borges, Haruki Murakami, David Lodge, Henry Miller, Amelie Nothomb, Amin Maalouf, Mika Waltari, Danilo Kis, Saul Bellow și John Fowles.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite