Cel mai recent film al lui Almdovar, în premieră la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul pe care Pedro Almodovar a ezitat să-l trimită la Festivalul de la Cannes, de teamă că întorsăturile complet neaşteptate ale poveştii vor fi dezvăluite de presă înainte de lansarea în cinematografe, va rula în premieră în România, la a doua ediţie a evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest (14 - 20 octombrie).

Publicul românesc va avea ocazia să vadă pelicula, pentru prima dată, în cadrul a două proiecţii, la Cinema Studio şi Noul Cinematograf al Regizorului Român.

Pedro Almodovar a ezitat să trimită „La piel que habito" la Festivalul de la Cannes, de teamă că întorsăturile complet neaşteptate ale poveştii vor fi dezvăluite de presă înainte de lansarea în cinematografe.

Thriller-ul cu accente îi reuneşte pe Almodovar şi Antonio Banderas la 21 de ani după ce acesta din urmă a jucat în „Hable con ella".

Scenariul scris de cineastul spaniol are ca punct de plecare romanul „Tarantula", de Thierry Jonquet. De 12 ani, de când soţia sa a fost desfigurată într-un incendiu de maşină şi s-a sinucis, doctorul Robert Ledgard (Banderas), un eminent specialist în chirurgie plastică, lucrează la un experiment revoluţionar care îl obsedează: un nou tip de piele, artificială, rezistentă la arsuri, care ar fi putut-o salva. După studii şi experimente îndelungate, reuşeşte să o creeze, însă are nevoie de trei lucruri: lipsă totală de scrupule, un cobai uman şi un complice.

Evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest (14 - 20 octombrie) se află la a doua ediţie şi este organizat de Voodoo Films.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite