Cel mai rapid pianist,în concert la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Havasi Balázs, cel mai rapid pianist din lume, va susţine un concert la Sala Palatului din Bucureşti, astăzi, de la ora 20.00„Symphonic Red Concert Show" este o producţie de proporţii, care reuneşte pe aceeaşi scenă peste 100 de artişti din întreaga lume.

Pe lângă cei 50 de instrumentişti, vor mai fi prezenţi la Bucureşti 15 solişti şi un cor acompaniat de toboşari japonezi. Vedeta concertului este Havasi Balázs, câştigătorul a şapte discuri de platină, artist care pe 29 noiembrie 2009 a fost desemnat drept cel mai rapid pianist al lumii, după ce a stabilit un nou record mondial. Pe durata unui minut, Havasi a încercat să apese de cât mai multe ori o clapă şi să atingă aceeaşi notă. Abia după analiza înregistrării video, cei care au înregistrat recordul mondial au putut să vadă că Havasi atinsese aceeaşi notă de 13 ori într-o singură secundă. Pianistul deţine recordul omologat de Guinness World Record, după ce a atins de 498 de ori într-un minut aceeaşi clapă a pianului, în timpul „Symphonic Red Concert Show", la Academia de Muzică din Budapesta.

Producţie grandioasă

„Symphonic Red Concert Show" înseamnă „world classical music", adică  o îmbinare de ritmuri clasice şi pop, new wave şi world music. Tot ceea ce cântă Havasi este compoziţie proprie. Pe scena Sălii Palatului a fost construit un podium imens, pe care va fi amplasată orchestra. Pe lângă spectacolul sonor, producătorii vor da o mare importanţă şi spectacolului vizual. Aranjamentul de lumini va fi impresionant, iar prin intermediul unor video-proiectoare performante vor fi acoperiţi de imagini aproape 100 de metri pătraţi de suprafaţă de proiecţie.

În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Bucureşti, Havasi a declarat că va colabora cu un grup de muzicieni români. „Îmi place să încerc lucruri noi ori de câte ori am ocazia. Doar aşa am impresia că pot merge mai departe, că pot crea, că pot surprinde publicul. În general, diversitatea culturală şi felul în care aceasta se reflectă în muzică mă inspiră. Prin urmare, chiar nu puteam să ratez şansa de a cânta alături şi de muzicieni români", a declarat Havasi.

Mai sunt bilete disponibile

Artiştii români au fost selectaţi din rândurile studenţilor de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Zeci de instrumentişti şi solişti din Ungaria, India, Japonia şi România, alături de un cor impresionant şi alţi 15 solişti din diferite colţuri ale lumii vor urca pe scenă alături de cel mai rapid pianist al lumii. Biletele sunt disponibile în reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu, Sala Palatului sau online, pe www.myticket.ro, şi au preţuri cuprinse între 100 şi 300 de lei.

Cine este Balázs Havasi

Balázs Havasi cântă de la vârsta de 4 ani şi este un pianist şi un compozitor născut la Budapesta, în 1975. A interpretat mai întâi compoziţii clasice, ulterior compunând creaţii proprii şi înregistrând albume de succes cu solo-uri. Pe lângă activitatea în muzică, Havasi a devenit şi un profesionist al boxului thailandez şi are ca pasiuni deltaplanorismul, motociclismul şi maşinile de lux.

Agenda culturală

Astăzi 15 noiembrie

- Spectacol. „Womanish Revolt", producţie a Teatrului de Stat de Comedie Muzicală Sankt Petersburg (Rusia), ora 19.00 - la Teatrul Naţional de Operetă Bucureşti, în festivalul „Viaţa e frumoasă".
- Artă. Licitaţia Valori Tradiţionale, cu lucrări de N. Grigorescu, I. Ţuculescu, C. Ressu, H. Bernea ş.a.. Casa de licitaţii Artmark, Bucureşti.

MIERCURI 16 NOIEMBRIE

- Teatru. Premiera piesei „Vocea umană", de Jean Cocteau, în regia Sandei Manu, cu Oana Pellea. Teatrul Metropolis, Bucureşti, ora 19.30.
- Dans. Baletul Naţional Georgian „Sukhishvili" - Sala Palatului, Bucureşti, ora 20.00.

JOI 17  NOIEMBRIE

- Concert. The Tiger Lillies (Marea Britanie) - Sala Radio, Bucureşti, ora 19.00.
- Concert. Tom Jones - Sala Palatului, Bucureşti,ora 20.00.

Vineri 18 noiembrie

- Teatru. Debutul unei serii de evenimente teatrale cu titlul „Bucureşti strict secret", la Teatrul Odeon din Bucureşti, ora 20.00. Primul episod se referă la „Misterul Sebastian". Spectacol-document în regia lui Felix Alexa, pe scenariul lui Stelian Tănase, cu participarea lui Radu Beligan, a Rodicăi Mandache şi a lui Marius Manole.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite