Ce titluri recomandă vedetele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liana Stanciu, Marian Râlea, Cătălin Ştefănescu şi matinalii de la Radio 21 povestesc ce-au citit şi ce le-a plăcut. Majoritatea vedetelor care au vorbit cu „Adevărul“ sunt invitate la Bookfest pentru a participa la lansările de carte.

Prezentatorii matinalului de la Radio 21, Ioana Blaj, Paul Ipate şi Bogdan Ciudoiu, au fost invitaţi de Editura Litera ieri (vineri), la lansarea romanului „Roşu de rubin", de Gier Kerstin. Întrebată de „Adevărul" ce le-a plăcut să citească recent, Ioana Blaj a numit „Portretul lui Dorian Grey", de Oscar Wilde. Ea spune că-şi alege lecturile de obicei „din recomandările prietenilor, de pe site-urile librăriilor şi chiar din librării". „Încă nu mi-am făcut o listă pentru Bookfest, însă eu obişnuiesc să-mi iau notiţe şi le păstrez prin diverse agende", spune matinala.

Paul Ipate, în schimb, a citit „Cristofor, Magul din Carpaţi", de Aryana Havah. „Face parte dintr-o colecţie despre trecutul, prezentul şi viitorul planetei şi al omenirii. Mi-a plăcut mult pentru că mi-a dat foarte multe răspunsuri la nişte întrebări mai vechi şi pentru că m-a făcut să fiu mai înţelegător", spune Ipate, care va pleca de la Bookfest încărcat de cărţi de psihologie.

„Urzeala tronurilor", pentru fanii fantasy

Al treilea matinal de la Radio 21, Bogdan Ciudoiu, citeşte o carte la modă. Este vorba despre „Urzeala tronurilor", prima carte din seria fantasy „Cântec de gheaţă şi foc", de George R.R.Martin, care stă la baza unui serial HBO difuzat şi în România. „E foarte interesantă combinaţia de iubiri, trădări, cavaleri, regi, castele, dragoni şi dinastii", spune Bogdan.

Tot ieri, la Bookfest, îndrăgitul actor Marian Râlea a fost invitat să vorbească la lansarea cărţii pentru copii „Habarnam în Oraşul Soarelui", de Nikolai Nosov. „Magicianul" Râlea spune că această carte este una foarte importantă pentru vremurile în care trăim. „Este o carte a copilăriei noastre, care ne poartă în Oraşul Soarelui şi ploilor, o carte care ne-a vrăjit iremediabil de când eram mici. Se citeşte pe nerăsuflate, te face să uiţi de jurnalele de ştiri şi de restul nenorocirilor", explică actorul.

Liana Stanciu preferă stilul lui Dan Puric

Liana Stanciu prezintă astăzi, la 12.00, cartea „Tony şi Susan", de Austin Wright, publicată de Editura Litera. „Cartea asta e specială pentru că e un roman într-un roman", explică realizatoarea TV. „Sunt două poveşti, dar nu ştii care este realitatea şi care este ficţiunea. Este greu de digerat, în sensul că abordează teme importante. Cartea se bazează pe trăirile femeii, pe amintirile, frustrările şi tarele ei", mai spune Stanciu.

Realizatoarea TV se declară a fi o mare fană a lui Dan Puric. „Îmi plac în general scrierile creştine, iar el îşi alege cuvintele de parcă le-am spune chiar noi. Are trăiri profund creştine, aşa cum scrie, aşa şi trăieşte, aşa joacă. Suntem nimic fără Dumnezeu. Ce-mi mai place la Dan Puric este că se simte din scrierile sale că este mândru să fie român", se confesează vedeta TVR 1, care spune că nu ratează niciun târg de carte.

Cătălin Ştefănescu, realizatorul emisiunii „Garantat 100%" de la TVR 1, regretă că anul acesta nu va reuşi să ajungă la târgul de carte de la Romexpo, pentru că va participa la Festivalul de Teatru de la Sibiu. Cu toate acestea, el împărtăşeşte câteva impresii despre o carte citită recent, care i-a plăcut foarte mult. „Recomand cu teribilă căldură un volum de-al lui Mario Vargas Llosa, «Băieţii şi alte povestiri»", spune Ştefănescu. Volumul este debutul oficial al laureatului cu Premiul Nobel pentru Literatură. „Veţi descoperi un altfel de Llosa în acest volum. Se prefigura unul dintre marii povestitori ai planetei", explică realizatorul TV. 

V.I.P.-urile şi cărţile lor

Nici anul acesta târgul Bookfest nu duce lipsă de celebrităţi autohtone care-şi lansează volume proprii. Actorul veteran Valentin Uritescu, cu câteva zile înainte de împlinirea a 70 de ani (4 iunie), le-a oferit admiratorilor săi un cadou special: o carte de memorii. Lansarea pentru „Aşa sunt eu, prost: Fragmente autobiografice", editată de Humanitas, a avut loc joi. În aceeaşi zi, şi muzicianul Ovidiu Lipan Ţăndărică a participat la prezentarea volumului biografic „Ovidiu Lipan Ţăndărică. Artistul", semnat de Dan Eberhat şi editat de Adevărul Holding.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite