Cătălin Dorian Florescu are cea mai bună carte din Elveţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitorul elveţian de origine română, Cătălin Dorian Florescu (44 de ani) a fost recompensat duminică cu Premiul pentru cea mai bună carte a anului în Elveţia, pentru cel de-al cincilea său roman, „Jacob se hotărăşte să iubească“ (Jacob beschliesst zu lieben), relatează site-ul 20min.ch.

Născut la Timişoara, Cătălin Dorian Florescu a emigrat în Elveţia la vârsta de 15 ani. După studiile efectuate la Zürich, românul a lucrat mult timp ca psihoterapeut, înainte de a se consacra scrisului în 2001.

Romanul său de debut "Wunderzeit" (2001) a primit mai multe distincţii.

În acest an, Cătălin Dorian Florescu s-a impus în faţa altor patru finalişti: Monica Cantieni, Felix Philipp Ingold, Charles Lewinsky şi Peter Stamm, care primesc fiecare câte 2.500 de franci.

Anul trecut distincţia a fost acordată elveţiencei de origine ungară Melinda Nadj Abonji. În acest an juriul a analizat 60 de titluri din partea a 20 edituri.

Premiul (în valoare de 40.000 de franci elveţieni) a fost creat în 2008 pentru a atrage mai mult atenţia asupra literaturii elveţiene şi este oferit de Uniunea editorilor şi librarilor din Elveţia, scrie Agerpres.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite