Câştigătorii Galei Tânărului Actor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câştigătorii vor realiza un spectacol pentru Televiziunea Română

Cea de-a 13-a ediţie a Galei Tânărului Actor HOP, desfăşurată la Mangalia, s-a încheiat cu decernarea premiilor. Juriul final, care a decis câştigătorii, a fost format din Felix Alexa (regizor), Sorin Crişan (critic), Florin Fieroiu (coregraf), Marius Manole (actor), Virginia Mirea (actriţă).

Timp de patru zile, la Casa de Cultură, cei 25 de actori concurenţi la secţiunea „Individual" şi-au prezentat monologurile, iar la secţiunea „Grup" au participat în competiţie cinci spectacole.

Reprezentaţia de pantomimă şi mânuire de păpuşi „Dincolo de umbre" a absolvenţilor Universităţii de Arte „George Enescu" din Iaşi - Ecaterina Ciofu, Ioana Iordache şi Dumitru Georgescu - a primit premiul pentru cel mai bun spectacol. Ioan-Mihai Cortea a câştigat premiul „Ştefan Iordache" pentru cel mai bun actor, care i-a fost înmânat de directorul Galei HOP, Cornel Todea. Cortea l-a interpretat, în concurs, pe Zorba Grecul. Cea mai bună actriţă a galei din acest an a fost desemnată Laura Bilic, în vârstă de 25 de ani, absolventă a Universităţii de Arte „George Enescu" de la Iaşi în 2007, care a interpretat rolul unei nevrotice. Premiul special al juriului - „Sică Alexandrescu" i-a revenit lui Tudor Aaron Istodor, fiul actriţei Maia Morgenstern.

Pentru premiul „Maria

Filotti", acordat de prinţul Şerban Cantacuzino, juriul a ales-o câştigătoare pe Raluca Mara, absolventă a Universităţii „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca. Premiile Publicului au plecat către Ingrid Robu, la secţiunea „Individual" şi către spectacolul „Eden".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite