Cărţi gratis la metrou, cu „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Voluntari şi angajaţi ai Adevărul Holding au împărţit sute de volume călătorilor grăbiţi. La acţiunea de aseară din subteran au participat aproximativ 75 de tineri voluntari.

Un nou eveniment din seria „Lecturi urbane", la care Adevărul Holding este unul dintre principalii organizatori, a adus ieri-seară o rază de lumină şi un strop de cultură în câteva dintre, altfel, mohorâtele şi cenuşiile trenuri ale metroului bucureştean. Iniţiativa s-a bucurat de succes, călătorii smulgându-şi pur şi simplu cărţile din mână şi îmbulzindu-se să beneficieze de oferta „Adevărul".

La eveniment, desfăşurat pe traseul Piaţa Unirii 1 - Dristor - Piaţa Victoriei - Piaţa Unirii 1, au participat şi câţiva angajaţi ai Adevărul Holding. „Am decis să sprijinim acest proiect pentru că Adevărul Holding nu doar tipăreşte milioane de cărţi, dar şi încurajează lectura", a declarat Simona David, Director Corporate Affairs Adevărul Holding, care, la rândul său, a împărţit cărţi în metrou alături de echipa Lecturi urbane.

Iniţiativele din ciclul „Lecturi urbane" sunt un proiect de implicare socială ce are drept obiectiv principal încurajarea lecturii în spaţiile publice, la care Adevărul Holding s-a raliat drept partener. Divizia de Carte a trustului Adevărul Holding a contribuit printr-o donaţie generoasă de aproximativ 100 de volume din colecţia cunoscută de public drept „Cartea Verde".

„Dostoievski, Dostoievski"

Călătorii aflaţi la ora 19.00 pe peronul staţiei Piaţa Unirii 1 - punctul de „adunare" al voluntarilor - s-au îmbulzit asupra cărţilor cu coperţi verzi încă din momentul în care ele au fost scoase din genţile de transport. „Dostoievski, Dostoievski", cerea cu disperare o fată tânără şi blondă, îndrăgostită iremediabil de autorul ei preferat. Din păcate pentru ea, titlurile marelui scriitor rus sunt printre cel mai bine vândute din întreaga ofertă editorială a Adevărul Holding.

Victoria e-book-ului?

Impresionant, dar o doamnă mai în vârstă avea alături de ea o sacoşă de rafie plină în întregime cu cărţi „Adevărul" şi căuta cu frenezie cărţile „verzi" care-i lipsesc din colecţia definitivată de „Adevărul" încă de anul trecut, pe care le avea bifate pe un pliant. „Nu vă atingeţi, sunt ale mele", spunea ea curioşilor care „atentau" la exemplarele din sacoşa de rafie. Ce-ar vrea să apară în numerele viitoare ale colecţiei de carte „Adevărul"? „Romane, romane, cât mai multe romane", răspunde femeia, continuându-şi căutările febrile.

Trenul trage în staţie şi echipa „Lecturilor urbane" intră în vagoanele garniturii, pentru a oferi exemplul personal al lecturii pe scaunele metroului sau în picioare. O privelişte deconcertantă: ţinându-se de bară, un tânăr lecturează cu curiozitate textul care-i curge pe un e-reader. Adâncit în lectură, tânărul nu observă că în metrou au intrat oamenii care împart cărţi. În minusculul aparat pe care-l posedă, deţine cărţi câte încap într-o întreagă bibliotecă. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite