Cărţi-vedetă la Gaudeamus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Editurile au tras linie şi au stabilit care sunt cele mai vândute cărţi ale celei de-a 18-a ediţii a Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus, încheiat la Bucureşti, duminică, 27 noiembrie.

„Teroriştii printre noi", a treia carte din seria Revoluţiei, iniţiată de Grigore Cartianu cu „Sfârşitul Ceauşeştilor" şi „Crimele Revoluţiei", a fost cel mai vândut titlu de la Editura Adevărul. Volumul semnat de Grigore Cartianu, alături de colegii jurnalişti de la „Adevărul", Andrei Crăciun, Mihai Voinea şi Cristian Delcea, s-a vândut în 852 de exemplare. Pe poziţia a doua în topul Editurii Adevărul s-a plasat romanul „Fraţii Karamazov", de F.M. Dostoievski (cu 172 de exemplare vândute), iar pe locul al treilea s-a aflat „Raţiune şi simţire", de Jane Austen (114 exemplare vândute). Noutăţile de la Editura Adevărul, „Adevărata moarte a lui Carol al II-lea", de Ion Cristoiu şi „Cum se distrau românii odinioară", de Adrian Majuru, au ocupat poziţiile patru şi cinci, cu 107, respectiv 102 exemplare vândute.

Cel mai căutat autor de la Editura Nemira a fost George R. R. Martin, saga semnată de acesta - „Cântec de gheaţă şi foc" - ocupând locul întâi în topul editurii, cu 1.170 de exemplare vândute. Pe locurile următoare s-au plasat trilogia „Jocurile foamei", de Suzanne Collins (1.080 de exemplare vândute) şi „Odiseea spaţială", de Arthur C. Clarke (810 exemplare vândute).

Reprezentanţii celorlalte edituri s-au ferit să dea cifre de vânzări, mulţi dintre ei având rezerve că raportările concurenţilor sunt realiste.

Neagu Djuvara, preferatul publicului

Editura Humanitas a alcătuit un top al celor mai vândute titluri, pe prima poziţie situându-se „Răspuns criticilor mei şi neprietenilor lui Negru Vodă", de Neagu Djuvara. Pe poziţia a doua s-a plasat „Capcanele istoriei" de Lucian Boia, iar pe a treia „Faţă către faţă. Întâlniri şi portrete", de Andrei Pleşu.

La Editura Humanitas Fiction, Paulo Coelho cu „Aleph" a ocupat primul loc în top, „Pe când eram o operă de artă" de Eric-Emmanuel Schmitt s-a situat pe poziţia a doua, iar „Mereu aceeaşi nea şi acelaşi neică", de Herta Müller, pe locul trei.

Încasările Editurii Trei s-au situat la nivelul celor de la târgul de anul trecut. Cea mai vândută carte a fost şi printre cele mai scumpe - „Cartea roşie" a lui C.G. Jung, care a costat 350 de lei. Pe locul al doilea s-a situat romanul „Înainte să adorm", de S.J. Watson, publicat acum trei săptămâni. Pe poziţia a treia s-a plasat romanul poliţist „Evanghelia după Iuda", de Adam Blake.

Suspansul, câştigător la Rao

Editura Rao nu centralizase ieri toate cifrele de vânzări, dar a putut face public topul celor mai vândute cărţi din portofoliu. Cel mai bine s-a vândut „Mărturisirea", romanul lui John Grisham, maestrul suspansului. „Fereşte-mă, doamne, de prieteni", de Larry L. Watts, a fost titlul de pe locul al doilea, iar „Atlasul de smarald", de John Stephens, cel de pe locul al treilea.

Editura All a avut vânzări cu 30% mai mari faţă de târgul de anul trecut. Romanul care a dominat topul editurii, de la începutul târgului şi până la final, a fost „Sanctus", de Simon Toyne. Acesta a fost urmat de „Anticarul" lui Julian Sanchez şi de Agenda medicală Merck, „Meşterul casei", care a ocupat poziţia a treia. La Editura Polirom, pe primele trei poziţii au rămas la finalul târgului „Istanbul" de Orhan Pamuk, „Intriga matrimonial", de Jeffrey Eugenides şi „1001 de zile sau Noua Şeherezadă", de Ilf şi Petrov.

Topul vânzărilor Editurii Adevărul

1. „Teroriştii printre noi", de Grigore Cartianu, Andrei Crăciun, Cristian Delcea şi Mihai Voinea - 852 de exemplare vândute
2. „Fraţii Karamazov", de F.M. Dostoievski - 172 de exemplare
3. „Raţiune şi simţire", de Jane Austen - 114 exemplare
4. „Adevărata moarte a lui Carol al II-lea", de Ion Cristoiu - 107 exemplare
5. „Cum se distrau românii odinioară", de Adrian Majuru - 102 exemplare
6. „Parcul Mansfield", de Jane Austen - 101 exemplare
7. „Un secol cu Neagu Djuvara", de George Rădulescu - 98 de exemplare
8. „Epistolar", de George Stanca - 92 de exemplare
9. „Mândrie şi prejudecată", de Jane Austen - 87 de exemplare
10. „În căutarea României pierdute", de George Rădulescu - 87 de exemplare

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite