Cartea de la căpătâi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un best-seller internaţional. Vară toridă la Roma. Liniştea din Biblioteca Vaticanului este spulberată de apariţia unui profesor respectabil, acum înarmat şi violent, care aruncă pe o

Un best-seller internaţional.

Vară toridă la Roma. Liniştea din Biblioteca Vaticanului este spulberată de apariţia unui profesor respectabil, acum înarmat şi violent, care aruncă pe o masă dovada unei crime oribile. La câteva minute după ce Garda Elveţiană îl împuşcă, într-o biserică din apropiere sunt descoperite două cadavre. Amândouă poartă semnele chinurilor la care erau supuşi primii martiri ai Creştinătăţii.

Curând, alte crime zguduie un oraş deja paralizat de caniculă şi oroare. Presa atacă în forţă. Se pare că o profesoară universitară şi un prelat de la Vatican joacă roluri-cheie în această poveste stranie.

Responsabilitatea anchetei cade - nu întâmplător - pe umerii tânărului Nic Costa, un poliţist care iese din tipare: este fiul unui fost comunist şi a făcut o pasiune pentru picturile lui Caravaggio. Dar informaţiile cruciale pentru rezolvarea cazului se află în trei puncte inaccesibile: în inima unei femei, în arhivele Vaticanului şi într-un tablou intitulat Martiriul Sfântului Matei.

Autorul şi-a întrerupt studiile la vârsta de 17 ani, atras irezistibil de mirajul presei londoneze. Înainte să abandoneze şi meseria de reporter pentru a se dedica definitiv celei de romancier, a trecut pe la "The Times", "The Independent" şi "The Sunday Times". A debutat în 1996 cu "Semana Santa" (Premiul WH Smith pentru debut şi o ecranizare cu Mira Sorvino şi Olivier Martinez).

După alte patru romane foarte bine primite, a început să scrie seria din care face parte şi "Anotimpul morţilor" (A Season for the Dead, 2003), ai cărei protagonişti sunt un poliţist şi un oraş - Nic Costa şi Roma. Cele cinci titluri apărute până acum s-au bucurat de mare succes şi au fost publicate pe patru continente. (Emil Bărbulescu)

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite