Carte românească la Leipzig

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între 15 şi 18 martie, la Leipzig se desfăşoară Târgul de Carte, un important eveniment al industriei editoriale europene, standul României fiind organizat, ca în fiecare an, de Ministerul Culturii şi al Patrimoniului Naţional

Aproximativ 600 de titluri publicate de 25 de edituri autohtone sunt prezente până duminică la standul României, de la Târgul de Carte de la Leipzig. Ediţia din 2011 a Târgului de Carte de la Leipzig s-a bucurat de participarea a 2150 de editori din 36 de ţări, atrăgând peste 160.000 de vizitatori.

În cadrul programului organizat de Ministerul Culturii şi al Patrimoniului Naţional, sâmbătă, pe 17 martie, scriitorii Robert Şerban şi Daniel Vighi vor susţine lecturi publice la standul României, E 404, Halle 4, la ora 13, respectiv 14. Iar duminică, de la ora 16, cei doi autori vor fi prezenţi în Forumul OstSüdOst, Halle 4, Stand E505, pentru lecturi şi o întâlnire cu cititorii.

Robert Şerban va citi din volumul său de poezie „Moartea parafină", nominalizat la premiile Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2010 şi laureat al Premiului pentru Poezie acordat de Filiala Timişoara a USR.
Iar prozatorul Daniel Vighi va citi din volumul „Fahrplan fur die Sixties" (Plan de călătorie în anii şaizeci), publicat la Stuttgart în traducerea lui Gerhardt Csejka.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite